Pledoarie pentru mersul pe bicicletă

Am mai avut şi în trecut câteva tentative de a lăsa maşina în faţa blocului pentru a merge cu bicicleta. Din păcate, mă ţinea o zi…De data aceasta însă, am reuşit să fiu mai consecvent. Cred că au trecut trei săptămâni. Avantajele mersului pe bicicletă ar fi acestea:

1. Îţi faci porţia zilnică de mişcare. De la noi de acasă până la biroul de la biserică sunt aporx. 10 km. În general mă întorc acasă pe la 14:00/15:00 ca să mănânc, aşa că uneori fac aproape 40 de km pe zi.

2. Economiseşti bani. Cheltuielile cu motorina au scăzut considerabil. Nu numai asta, dar nu mai trebuie să dai bani la sală, piscină etc.

3. Economiseşti timp. Cu maşina făceam 20 de min. până la birou. Cu bicicleta între 30/40 min., doar 10 sau 20 de min. în plus, dar nu mai pierd timp cu joggingul pe la stadion, cu mersul pe la săli.

4. Este relaxant. După câteva ore de muncă în faţa laptop-ului, abia aştept să mă sui pe bicicletă şi să pedalez. Mersul cu maşina nu făcea decât să îmi sporească stresul şi oboseala. După 30 de min. de pedalat, ajung acasă, întotdeauna, bine dispus.

5. Am şi conştiinţa ceva mai împăcată că nu mai contribui atât de mult la norul gros şi înecăcios de fum, din oraş, la poluarea fonică produsă de claxoane şi fel şi fel de expresii care zboară prin geamul deschis (uneori chiar închis al maşinii!).

Sunt şi ceva dezavantaje:

1. Trebuie să fii atent să nu se „suie” pe tine vreun camion, maşină sau alt utilaj. Este important să ai echpamentul necesar, în mod special dacă circuli noaptea.

2. Indiferent cât de relaxat pedalezi, va fi ceva transpiraţie…

3. Dacă trebuie să mergi la o întâlnire ce necesită costumaţie specială, trebuie să fii foarte atent ca hainele elegante să nu se şifoneze. Trebuie să recunosc că atunci când venim la serviciile bisericii, venim cu maşina.

4. Vremea rea ar fi un altul. Mie îmi place frigul (îl iubesc, fără glume!)! Ploaia în schimb poate fi mai neplăcută…

Oricum, cântărind bine lucrurile, vă îndemn să vă suiţi pe bicicletă, dar să fiţi FOARTE, FOARTE ATENŢI la trafic!

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Despre lume & viaţă și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pledoarie pentru mersul pe bicicletă

  1. nelu fat zice:

    Pastorul de la Alesd , Marius Cruceru face deasemenea pledoarie pt mersul pe bicicleta .Eu cred ca si la noi in tara in curand vor fi tot mai multi care vor prefera mersul pe bicicleta in loc de masina.Pacat ca nu sunt amenajate drumurile si pt biciclisti si astfel se expun accidentelor. Dumnezeu sa-i ocroteasca pe biciclisti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.