Adu o părticică din Cer pe pământ!

Sunt mulţi aceia care visează în permanenţă la cer. Ce frumos va fi acolo! Fără reumă, fără dureri de spate, fără acizi la stomac, iarbă de un verde intens, îngeri, poate şi ceva mieluşei care vin să se joace cu tine…mai, mai că îţi doreşti să vină moartea cât mai repede atunci când astfel de gânduri dulci pun stăpânire pe tine. Există predicatori care ştiu să exploateze genul acesta de visări cu multă dibăcie:  „ne vom întâlni cu bunica, cu bunicul etc.” Nu ia mult timp până când întreaga adunare începe să lăcrimeze de bucurie!

Aşa cum spune Biblia (şi vechea cântare a tinerilor) Cerul e un loc minunat! Cartea Apocalipsa îl descrie ca un loc în care orice lacrimă va fi ştearsă, un loc în care boala şi suferinţa nu vor mai exista. DAR  gândul care ar trebui să umple inimile noastre de bucurie atunci când ne gândim la cer este prezenţa lui Cristos.”

Vă voi lua cu mine, ca acolo unde sunt eu, să fiţi şi voi.” (Ioan 14:3b);  „Aş dori să mă mut şi să fiu împreună cu Hristos” (Filipeni 1:23);  „Ei vor vedea Faţa Lui şi Numele Lui va fi pe frunţile lor” (Apocalipsa 22:4). În toate aceste versete (şi în multe altele) Cerul este prezentat ca un loc minunat, de dorit, nu datorită lipsei necazurilor sau a bogăţiilor de acolo, ci datorită prezenţei nemijlocite a lui Dumnezeu! Cu alte cuvinte, ne dorim să ajungem în Cer pentru a fi împreună cu Cristos, pentru a sta în prezenţa lui, pentru a-L vedea! Dorim Cerul pentru că Domnul nostru este acolo!

Iată un test deosebit de eficient pentru a afla dacă eşti pregătit pentru cer: doreşti să Îl vezi pe Cristos sau îţi doreşti doar să scapi de probleme şi boli? Apostolul Pavel spune în 2 Timotei 4:8 că vor primi cununa neprihănirii „toţi cei ce vor fi iubit venirea lui!” Îmi este un pic teamă că am ajuns să iubim mai mult cununa decât pe Cel care ne-o va da! Omul pregătit pentru Cer Îl cunoaşte pe Dumnezeu şi doreşte să Îl cunoască tot mai mult. Cerul reprezintă răsplătirea acestei dorinţe!

Cum aşteptăm Cerul? Nu filosofând sau visând despre ce va fi acolo, ci lucrând. Există acest pericol de a fi preocupaţi de Cer şi de Venirea Domnului nostru doar la un nivel teoretic şi sentimental. Pildele din Matei 24-25 despre venirea Domnului descriu profilul omului pregătit pentru acea întâlnire. Acesta este un om activ. Un om harnic. „Ferice de robul pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa” (Matei 24:46) La judecata finală, Împăratul îi mustră pe cei de la stânga Lui că „n-aţi făcut aceste lucruri.” (Matei 25:45) Pe ceilalţi îi laudă pentru că le-au făcut, dar, foarte interesant, aceştia nu erau conştienţi că le-au făcut. Ceea ce înseamnă că pentru ei, a face aceste lucruri (a da hrană, a îngriji, a vizita pe cei din temniţă etc.), reprezenta un  mod de viaţă. Era ceva natural pentru ei, ceva la care nu se gândeau prea mult. Reformulând cu cuvintele Domnului nostru din Matei 6:3, „stânga nu ştia ce face dreapta.”  Interesant, Împăratul le spune că „toate acestea, ei le-au făcut lui.”

Da, Împăratul va veni şi va şterge orice lacrimă din ochii noştri. Până atunci însă, El ne cheamă să ştergem lacrimile din ochii semenilor noştri! Să aducem o părticică din cer pe pământ. Nu Cerul pe pământ, cum încearcă unii…e imposibil! Dar o părticică se poate şi chiar trebuie! Asta înseamnă să te pregăteşti pentru Cer!

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Modeste incursiuni teologice. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.