Aer proaspăt în mirosul greu al campaniei electorale!

Împreună cu tinerii de la Betania, studiem în perioada aceasta vieţile unor oameni mari, atât din Biblie, cât şi din neamul nostru. Miercuri, am vizionat un documentar despre viaţa fratelui Nicolae Moldoveanu. A fost o gură de aer proaspăt în aerul toxic, aproape irespirabil, poluat de campania electorală.  Am trăit senzaţia pe care o ai atunci când ieşi dintr-o cameră aglomerată şi neaierisită în aerul rece şi proaspăt de afară. În ce mă priveşte, voi încerca să stau cât mai mult pe afară! M-am săturat de mirosul greu, înţepător al politicii.  Viaţa unui om atât de mare te mereşte şi te face să vezi că societatea de azi este formată din pitici! Cred că întrebarea de la final ar trebui să ne dea de gândit…

De la o vârstă fragedă, fratele Moldoveanu a fost introdus în tainele muzicii. Încă de tânăr şi-a pus talentul în lucrarea lui Dumnezeu, activând în cadrul mişcării Oastea Domnului. Odată cu venirea comunştilor la putere, a fost ameninţat, iar apoi arestat, judecat şi condamnat la doisprezece ani de temniţă. A stat în închisoare cinci ani, după care a fost eliberat. În timpul şederii din temniţă a compus trei sute şaizeci de cântări: fără hârtie, fără creion! Acestea existau doar în mintea sa şi doar la eliberare au fost scrise şi, mai apoi, tipărite. Fratele Nicolae Moldoveanu mărturiseşte că atunci când a intrat în închisoare şi-a dat seama că, din cauza şocului, nu îşi mai aminteşte nicio cântare. Ceea ce l-a umplut de groază nu era suferinţa şi tortura ce îl aşteptau, ci faptul că va sta în închisoare fără să poată lucra şi că va pierde toţi acei ani. Nu mică i-a fost bucuria când într-una din dimineţi a reuşit să compună o cântare, melodie şi versuri, realizând astfel faptul că memoria încă îi funcţionează. A fost atât de bucuros că va petrce cu folos timpul din închisoare! Chiar şi după ieşirea din închisoare, fratele Nicolae Moldoveanu a fost agresat şi ameninţat de oamenii securităţii. În ciuda tuturor obstacolelor, a continuat să lucreze compunând cântări şi scriind cărţi.

Sunt câteva lucruri pe care le-am învăţat privind la viaţa acestui om:

Oamenii mari se formează adeseori în suferinţă şi încercări. Cu toţii ne dorim belşug şi linişte, uitând că suferinţa este aceea care conduce la adevărata măreţie.

Apoi, oamenii mari au întotdeauna un scop precis în viaţă. Fratele Moldoveanu a realizat că Dumnezeu l-a înzestrat cu un dar deosebit în ceea ce priveşte muzica şi şi-a concentrat toate energiile în direcţia aceasta. A muncit din greu şi a fost disciplinat. A ştiut să preţuiască timpul şi să îl răscumpere! Chiar şi în închisoare, gândul lui a fost să folosească timpul cu eficienţă, punând în negoţ talantul! Aceasta înseamnă a răscumpăra timpul! „A număra bine zilele!”

Un om mare este dispus întotdeauna să sacrifice şi să se sacrifice! Este uşor să vorbeşti cu voce tare despre credinţa ta în vremuri de libertate (deşi, paradoxal, o facem atât de rar!) dar este mai greu în prigoană, atunci când te costă! Îi suntem mulţumitori lui Dumnezeu pentru toţi oamenii mari din neamul nostru, oameni care au fost dispuşi să plătească preţul! Sacrificiul lor ne înnobilează şi ne responsabilizează. Pentru a fi mare, nu e suficient să ai un scop, ci trebuie să fii dispus să sacrifici şi să suferi, cu credincioşie, până la sfârşit.

Atunci când toate acestea se întâlnesc, apar oameni mari. Nu e plăcut, nu e uşor. Dimpotrivă, e greu, e riscant să fii om mare. E cu totul altceva să fii V.I.P! Să nu încurcăm lucrurile şi să nu uităm nicio clipă că nu am fost chemaţi să purtăm povara celebrităţii, ci povara Crucii! Dumnezeu ne cheamă să fim oameni mari, nu populari. Ne cheamă la credincioşie, nu la celebritate. De ce sunt atât de puţini oameni mari în generaţia noastră?

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în "Ţara mea de glorii" și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s