Prea mult

Este 30 Ianuarie. Vă mai amintiţi de 1 Ianuarie? De toate planurile pe care le făceam atunci pentru 2013. Foarte fumoase … în agendă! În realitate, vorba lui Caragiale: sunt admirabile, dar lipsesc cu desăvârşire. De ce an de an trăim cu frustrarea că nu reuşim să materializăm ceea ce ne-am propus? Sunt lucruri bune, ne dorim din tot sufletul să le realizăm şi, totuşi, se pare că ceva este greşit. Ne ţinem de planurile făcute câteva zile, după care alunecăm din nou în rutina  anilor trecuţi. Simţim că nu mai suntem noi cei care ne controlăm viaţa, ci suntem aruncaţi în toate direcţiile de forţe mult mai puternice decât noi şi asupra cărora nu avem niciun control. Suntem ca un om care încearcă să înoate în mare, pe timp de furtună.

Cauza principală a acestei stări de lucruri poate fi sintetizată în două cuvinte: PREA MULT. Pur şi simplu nu suntem realişti. Uităm că ziua are 24 de ore şi că avem nevoie şi de odihnă. Uităm că trupurile noastre au limite şi că nu putem să le biciuim decât până la un anumit punct cu cafea şi energizante. Odată ce punctul critic este depăşit, vor cădea grămadă ca un cal obosit.

Vrem să facem prea mulţi bani, ca să luăm prea multă mâncare. Apoi descoperim că avem prea multe kg şi va trebui să consumăm prea multe medicamente şi vom pierde prea mult timtoo-muchp umblând pe la doctori.

Vrem să citim prea multe cărţi. Aşa că vom cumpăra prea multe şi vom începe prea multe deodată. Frustrările vor fi şi ele prea multe.

Vrem să ne implicăm în prea multe activităţi bisericeşti. Aşa că rezultă prea multe repetiţii, prea multe întâlniri de studiu, prea multe agape, prea multe conferinţe, prea multe misiuni şi evident, tensiuni!

Da, vrem prea multe. Toate numai lucruri bune! E ca la farmacie. Atunci când un farmacist prepară un medicament, ştie exact cantitatea necesară din fiecare substanţă. Unele substanţe sunt benefice în cantitatea corectă, dar administrarea unor cantităţi prea mari poate dăuna şi chiar ucide. Să nu uităm: prea mult ne va ucide! Atenţie la cântar.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Despre lume & viaţă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s