Jurnal de fermă

De o săptămână s-a aşternut liniştea pe blog, dar nu şi în viaţa noastră. Suntem la Bărăştii Haţegului, un sătuc situat la 6 km de oraşul Haţeg. Întrucât socrii sunt plecaţi în concediu, am preluat gospodăria pentru o perioadă de două săptămâni. Viaţa la ţară e frumoasă, dar grea. Privesc acum cu alţi ochi la cei din piaţă care se chinuie să îşi vândă produsele. Ştiu acum cât de greu se obţin produsele respective. Am trecut ieri prin piaţa din Haţeg şi imi venea să cumpăr tot…în mod deosebit caşul!

Cu animalele ne înţelegem bine. Este foarte uşor să lucrezi cu câinii şi cu pisicile dar, din păcate, sunt total neproductivi. Porcii nu creează probleme deosebite, decât dacă nu le este respectată ora mesei. Nu prea cădem de acord nici în ce priveşte igiena personală, dar focul va rezolva problemele. Găinile şi puii dau dovadă ce cel mai scăzut grad de inteligenţă. Pe lângă asta, sunt foarte greu de stăpânit. Întotdeauna îţi scapă şi te obligă să faci jogging în modul cel mai serios.  Vacile au personalitate.  Sunt trei vaci şi doi viţei. (Când am preluat era doar un viţel…restul e istorie!) Trebuie să ştii cum să le abordezi ca să te lase să le mulgi. La fel ca oamenii, sunt foarte prietenoase dacă le complimentezi copiii.  Vorbind de prductivitate, trebuie să recunoaştem că sunt „sponsorele” principale şi toate celelalte animale cam trăiesc pe spatele lor.  Raţele nu sunt multe, dar dau un farmec deosebit. Întotdeauna sunt pe lângă oala cu apă şi chiar în oala cu apă (spre nemulţumirea profundă a găinilor care nu mai beau apa cu pene şi puf prin ea!). Avem şi două bibilici. Arată ciudat, fac sunete ciudate şi bat toate celelalte păsări, dar, în acelaşi timp sperie prădătorii.

Azi se încheie prima săptămână. Mâine voi fi la Betania, la Timişoara. Pun cizmele de cauciuc şi joarda în garaj şi mă duc să iau costumul. Mai ales că azi se împlinesc cinci ani de la ordinare.  De luni dimineaţa începe episodul 2.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Despre lume & viaţă. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jurnal de fermă

  1. nelu fat zice:

    Draga Vali ,la 5 ani de la ordinarea ta iti dorim binecuvantarea Domnului in misiune grea dar frumoasa pe care Domnul ti-a incredintat-o.Fie ca sa-ti indeplinesti aceasta datorie sfanta si mai departe cu umilinta si daruire. Parintii tai

  2. Emy Danut zice:

    Vali, putem spune LA MULTI ANI si de aceasta data. Domnul sa te binecuvanteze si sa iti dea putere in slujire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s