Să ne gândim un pic (2)

Iată câteva observaţii pe care le făcea John Stott, legate de predicare:  „Nu avem voie să mutilăm Cuvântul de dragul unei false relevanţe, dar nici să ignorăm lumea modernă de dragul unei false credincioşii. Un predicator autentic este caracterizat credincioşie, dar şi de sensibilitate. (…) Problema tipică a evanghelicilor este că sunt biblici, fără a fi contemporani. Problema tipică a liberalilor este că sunt contemporani, dar nu biblici.” (Art and Craft of Biblical Preaching, pg. 26.

)

Pare simplu, nu? Şi totuşi este atât de greu. Sunt atât de întristat atunci când observ că se conturează şi la noi două tabere, tot mai radicale în demersul lor. Cei care cred în inspiraţia Scripturii, dar atunci când e vorba să o studieze, iar mai apoi să o predice sunt repetenţi. Ei strigă doar în gura mare că nu se mută nici la stânga, nici la dreapta, dar habar nu au unde sunt. Ei nu se lasă contaminaţi de nocivele influenţe occidentale, dar nici transformaţi de puterea Bibliei. Se simt mult prea bine în mediocritate, în băltuţa în care se află acum. Cealaltă tabără studiază Biblia, o cunoaşte, dar le e cam ruşine cu ea în Agora. Dacă nu se potriveşte cu trendul, se scoate o foarfecă mare şi se decupează. Precum copiii care au crescut mari, ştiu multe, se îmbracă modern şi le ruşine când apare tata pe la şcoală şi îi face de râs.

E greu, dar cred că trebuie să căutăm calea dreaptă. Dacă nu, nu vor mai răsări zorile…

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Să ne gândim un pic (2)

  1. foolfield zice:

    Daca nu se potriveste cu trendul, e mai putin important decat daca nu se (mai) potriveste cu realitatea. Iar calea dreapta nu imi pare a fi deloc distanta cea mai scurta intre (cele) doua puncte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s