Îmi este greu să îi respect!

Există o categorie de oameni pe care găsesc că îmi este tare greu să o respect. Este vorba despre aceia care încă de declară creştini, dar diluează atât de mult etica şi doctrina creştină, încât acestea devin, vorba lui Caragiale, frumoase, admirabile, dar lipsesc cu desăvârşire. După cum spuneam într-o altă postare, aceştia se găsesc în situaţia adolescentului a cărui părinţi au apărut la şcoală. Da, sunt părinţii lui, nu se poate dezice de ei şi totuşi…Parcă tata e nebărbierit şi, după ce şi-a scos de pe cap căciula din blană de miel, şi ciufulit. Niciodată până acum nu l-a deranjat dintele de argint al mamei, care se vede atât de clar, ori de câte ori deschide gura.

Da, aceasta este senzaţia pe care o trăiesc mulţi în legătură cu credinţa. Le e ruşine de Biblie. Cum să zici că e inspirată de Dumnezeu când nici Evangheliile par a nu fi în acord? Cum să ceri unui om din secolul 21 să trăiască sub autoritatea ei când Dumnezeu se supără pe Saul că nu a omorât oile, boii şi pe Agag? Aşa că trec la mutilarea doctrinei. „Ştii, de fapt autoritatea Bibliei nu trebuie luată chiar aşa tare în serios…E inspirată de Dumnezeu, dar nu toată. Spune lucruri bune, dar doar despre mântuire. Celelalte trebuie selectate.”

Le e ruşine despre ceea ce Biblia are de spus în legătură cu rolul femeii şi al bărbatului. Cum mai poţi afirma că barbatul e capul familiei? E atât de discordant cu ceea ce se întâmplă azi.

Le e ruşine când afirmi că o fată sau un băiat creştin nu ar trebui să discute în vederea căsătoriei decât cu un credincios. Când afirmi că divorţul nu este o opţiune. Şi lista poate continua.

Şi mie îmi este ruşine. Îmi crapă obrazul de ruşine că astfel de oameni se mai declară creştini. Mă tot întreb de ce îşi mai chinuie sufletul? Îi respect mai multe pe ateii care nu se ruşinează de identitatea lor, decât pe creştinii liberali, în doctrină sau etică, ce caută să transforme credinţa într-o ciorbă lungă. Îmi este ruşine de creştinii cărora le este ruşine de credinţa lor. Şi îmi este greu să îi respect.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Îmi este greu să îi respect!

  1. tibi ciortuz zice:

    Ateismul este o religie. Acesta este un fapt demonstrat de personalitati indreptatie sa faca aceasta afirmatie. Eu cred ca ateismul este indreptat in mod special impotriva Dumnezeului crestinatatii si mai putin impotriva budismului, confucianismului, mahomedanismului, et c. Prin urmare ateismul il vad ca ruda de gradul I cu satanismul, dar mult mai stilat, imbracat la roba si cu tichie in patru colturi. In Vechiul Testament se interzicea poporului Israel prin Lege cercetarea despre modul de inchinare si dumezeii pagani. A pomeni numele unor „mari” atei inseamna a le face publicitate gratuita ( deci a le sluji intereselor lor, a religiei lor si dumnezeului lor), iar pentru crestini a-i pune pe unii insuficient echipati in pericolul de a cerceta ce si cum…

  2. nelu zice:

    Pt Tibi C.Cred ca raspunsul e potrivit la articolul din 13 nov. care e despre atei si ateism.

  3. tibi zice:

    Corect! dar pentru ca veni vorba din nou despre ei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s