Dumnezeu şi fişa postului

Nu mă ocup cu angajări, dar încerc să înţeleg cum merg lucrurile. Ai un post disponibil. Realizezi o fişă a postului, iar apoi începi să cauţi omul potrivit pentru respectiva poziţie. În vremurile de început ale bisericii, Dumnezeu căuta un om pentru a-l pune în slujba lui. Responsabilitatea care va apăsa pe umerii săi urma să fie imensă. Trebuia să ştie să predice Evanghelia. Să planteze biserici. Să consilieze credincioşii şi lucrătorii deopotrivă. Să îi iubească! Să fie dedicat în ciuda tuturor greutăţilor.  Cel mai însemnat lucru însă, Dumnezeu avea să îl inspire pe omul acesta pentru a scrie o parte însemnată din Sfânta Scriptură. Până la veirea Lui în slavă, fiecare generaţie de creştini avea să studieze şi să împărtăşescă aceste scrieri.

Pe cine alege Dumnezeu pe post? Eu unu aş fi căutat un creştini devotat, care şi-a manifestat credincioşia de-a lungul timpului. În mod deosebit, un om care iubeşte biserica şi credincioşii.

Dar, căile lui Dumnezeu sunt atât de tainice. Dintre toţi oamenii, El alege un „un hulitor, un prigonitor şi batjocoritor” al bisericii. De ce????????Pentru că vrea să arate tuturor cât de mare e HARUL lui! Din păcate, cuvântul acesta s-a uzat atât de mult în bisericile noastre: „Harul şi pacea Domnului” în sus şi în jos. Această imagine concretă ne poate reîmprospăta modul în care înţelegem harul. Harul este disponibil şi pentru „marele inchizitor!”

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Dumnezeu şi fişa postului

 1. foolfield zice:

  `…un om care iubeşte biserica şi credincioşii.` Pai biserica nu `e` credinciosii?

 2. tibi zice:

  Pt foolfield.
  Exista o categorie de oameni care sunt capabili sa spuna ca iubesc familia dar nu pot sa-i suporte pur si simplu pe unii membri ai ei (adolescenti rebeli sau smiorcaiti, bunici care isi tarasc papucii sau le tremura lingura in drumul spre gura). Ii abandoneaza la discoteca, pe internet sau azil.
  Lucrul acesta se intampla daca privesti familia din punctul de vedere al eficientei materiale, al realizarilor, confortului si/sau imaginii de moment. Daca ai in vedere insa fiecare membru al familei cu personaliatea lui, cu devenirile lui si cu toate framantarile lui, problema se diversifica pe termen scurt (uneori poti ajunge sa-i urasti pur si simplu pe unii daca cedezi), dar rezultatul final este o familie mult mai puternica si unita peste timp.
  Biserica este o familie mult mai mare…

  • foolfield zice:

   Pt. Tibi
   Asa este, iubirea nu poate fi decat specifica, implicand astfel reala responsabilitate. Interesanta explicatie, impresionanta prin descrierea unor realitati crude, prea adesea ignorate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s