Mâine merg la adunare ca să….

Chiar aşa! Ca să ce? Ei, ce fel de întrebare mai e şi asta? Trebuie să mergem şi gata! Repetăm la nesfârşit că marea problemă în ţările vestice este că participarea la serviciile de închinare a scăzut dramatic. Şi totuşi, întrebarea rămâne: de ce te duci mâine la biserică? Ca să…

Ascult o predică bună. Ca să mă rog. Ca să îmi liniştesc sufletul. Că să primesc energie şi călăuzire pentru o nouă săptămâna. Un amin puternic la toate, dar lipseşte ceva.

Mă duc pentru că vreau să dau şi eu ceva. Vreau să dăruiesc. Aş îndrăzni să merg chiar mai departe şi să spun „Vreau să mă dăruiesc”. Asta este ceea ce Hristos a făcut. El este Acela care s-a frânt pe Sine de dragul nostru. Ori de câte ori ne întâlnim suntem chemaţi să facem la fel, să îl imităm.

Mergi mâine la adunare ca să te dăruieşti, orice formă practică va lua lucrul acesta. Poate va trebui să îţi bagi mâna în buzunar.

Să asculţi. Să suporţi mirosuri neplăcute. Să suporţi falseturile celui de lângă tine. Să treci cu vederea prezenţa sau lipsa baticului. Să o asculţi pe sora care tocmai a aflat că suferă de o boală gravă şi să îi ştergi lacrima. Să stai lângă fratele care tocmai şi-a pierdut locul de muncă. Să spui un cuvânt tânărului care se luptă cu îndoieli sau adolescentului care stă să cadă.  Să îl încurajezi pe tânărul care a cântat, chiar dacă nu a ţinut ritmul. Să îi spui celui care a venit pentru prima oară că te bucuri să îl vezi.

Dar te rog! Nu uita că ei nu au nevoie doar de banul tău sau de sfaturile tale înţelepte. Au nevoie de tine. Avem nevoie de tine!

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s