„Unde eşti o Ţepeş doamne…?”

Cu siguranţă că întrebarea se află pe buzele multora în aceste zile atunci când privesc la Casa Poporului. Eu unul am trecut prin mai multe senzaţii. La început este o senzaţie de greaţă. Priveşti la oamenii ăştia şi simţi că te strânge stomacul. Aerul devine irespirabil. Îmi cer scuze pentru limbajul atât de direct, dar aproape că te apucă senzaţia pe care o trăieşti în toaleta insalubră din Gara de Nord. Mirosul te determină să ieşi afară urgent. Şi totuşi este o diferenţă colosală: cât de rău o fi în cămăruţa din Gara de Nord, acolo ieşi afară la aer proaspăt şi îţi revii. Aici nu prea ai unde să ieşi. Atmosfera este la fel de infectă peste tot. Simţi că îţi pierzi minţile. Ceea ce început cu o senzaţie de greaţă se termină cu o senzaţie de groază!

Aş dori să fac doar două observaţii. Prima îi priveşte pe fraţii noştri implicaţi în politică. Au venit şi ne-au cerut susţinerea, strigând că este nevoie de o salubrizare a mediului politic. Că dacă vrem ca lucrurile să se schimbe în bine, trebuie să promovăm oameni de caracter în politică. Iată şansa dumneavoastră! Aveţi de gând să spuneţi ceva sau veţi păstra comentariile pentru următoarea campanie bisericească?

A doua observaţie ne priveşte pe noi, cetăţenii de rând. Să nu îi acuzăm pe politicieni de fapte de corupţie la nivel înalt, atâta timp cât noi o practicăm la nivelul nostru. Ai depăşit viteza, ai depăşit pe linie continuă, ai vorbit la telefon în timp ce erai la volan? Nu mai te târgui atâta! Plăteşte amenda. Eşti apt de muncă? Nu plăti ca să obţii o pensie de boală! Eşti student? Nu mai copia şi nu mai cumpăra examene etc. etc. Dacă eşti corupt la nivelul de acum, ce garanţii am că nu vei face la fel dacă ajungi într-o poziţie de mare răspundere?

Şi totuşi nu sunt disperat! Cred din toată inima că Dumnezeu este suveran. Cred că ştie totul, vede totul şi înregistrează totul. Cred cu tărie versetul care spune că „El va aduce orice faptă la judecată!” Dincolo de orice altceva, caut să îmi modelez viaţa după cuvintele pe care Agar le zicea în Genesa: „Tu eşti Dumnezeul care mă vede!” Cred că e foarte greu să fii necredincios în lumea aceasta şi să îţi păstrezi echilibrul mental. Doar dacă nu îţi pasă.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Unde eşti o Ţepeş doamne…?”

  1. Sagart zice:

    Politicienii nu au venit aici de pe Lună sau de pe Marte. Ei sunt creația întregului popor, care în esență nu-i urăște, ci îi invidiază. Majoritatea oamenilor de rând ar tăcea mâlc dacă ar putea să pună mâna pe bani nemunciți printr-o mârșâvie, la fel cum fac parlamentarii. Din păcate clasa politică nu poate fi mult diferită față de cei care stau la baza națiunii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s