„Şi eu al lui…”-dezbinare în adunare (2)

Prima parte a acestui articol poate fi citită aici:  https://valentinfat.wordpress.com/2014/02/11/ai-cloei-la-adunarea-generala-cu-ce-vesti-pleaca/

Apostolul Pavel prezintă în acest paragraf două dintre cauzele care conduc la dezbinări. Prima dintre ele este focalizarea pe oameni. Apostolul Pavel pusese temelia bisericii , dar şi alţi lucrători participaseră la zidirea şi consolidarea acesteia. Astfel, în biserică se formaseră mai multe grupări, fiecare în jurul unuia dintre aceşti lucrători. Focalizarea pe oameni conduce rapid şi inevitabil la dezbinare pentru că fiecare are preferatul său. Cei care au o slăbiciune pentru oratorie, se coalizează în jurul lui Apolo. Iubitorii de teologie, în jurul apostolului Pavel. Tot aici trebuie menţionat că membrii bisericii puneau un accent nesănătos pe persoana care i-a botezat, astfel încât apostolul Pavel ajunge să îşi exprime mulţumirea că nu a botezat decât pe câţiva dintre ei. Conrintenii acordau o importanţă specială persoanei DE care au fost botezaţi, în loc să se focalizeze pe numele ÎN care au fost botezaţi.

Câte biserici nu sunt  sfâşiate şi azi pentru că fiecare vrea să-şi împingă în faţă „omul lui.” Noi vrem păstor pe X. Noi vrem pe Y în comitet…Sau noi NU îl vrem… Dacă nu li se împlineşte voia, grupul respectiv va bruia tot ce se poate. Este foarte interesant că după ce îşi împlinesc voia, oamenii aceştia se retrag de pe scenă! Nu mai se implică, nu mai participă la servicii. Precum spuneam şi în articolul trecut, odată ce luptele au dispărut, motivaţia pentru implicare a dispărut şi ea.

E atât de uşor să uităm că Biserica este a lui Hristos şi pentru Hristos. El este Acela care Şi-a vărsat sângele pentru ea şi El este Acela care o conduce către biruinţă. Lupta împotriva dezbinărilor trebuie dusă în mod pozitiv: focalizându-ne pe  Domnul Isus Hristos. Unitatea autentică nu poate fi realizată decât în jurul Lui.  Nicio altă motivaţie nu va fi suficient de

puternică pentru a crea unitate în biserică. Duhul Sfânt este Acela care aduce unitate în biserică şi, tocmai de aceea, acolo unde lucrează Duhul Sfânt, Numele Domnului Isus va fi înălţat.

Unitatea bisericii începe în inima persoanele individuale care compun biserica. Atunci când membrii bisericilor au ca prioritate centrală „să Îl sfinţească pe Hristos ca Domn în inimile lor.” Dar, dacă prioritatea va fi să îl „sfinţească”pe X ca pastor, pe Y ca prezbiter şi pe Z ca diacon…rezultatul va fi pe măsură.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s