Ai intrat într-o relaţie? Înţelege că:

1. Aceasta are sens doar dacă doreşti să te căsătoreşti cu persoana respectivă. În relaţie cu un băiat/fată nu intri doar ca să te distrezi, ca să fii în ton cu vremurile, pentru că arată X bine sau…te face pe tine să arăţi bine când sunteţi împreună. Din cauza asta nu cred că relaţiile de felul acesta trebuie începute înainte de facultate. Cam greu se trăieşte cu alocaţiile din timpul liceului sau a şcolii generale.

2. Trebuie să mergi cu frâna de mână trasă. La maxim. Relaţiile evoluează, fie că vrei, fie că nu vrei. S-ar putea ca până la căsătorie să mai curgă ceva apă pe râuri. S-ar putea să îţi dai seama că ai greşit intrând în relaţia respecitvă. Deci, ca să folosesc un termen din ski, mergi în plug.  Chiar dacă e incomod acum, te vei bucura pe urmă, indiferent dacă relaţia se sfârşeşte cu căsătoria sau cu admiterea greşelii.

Probabil că partea fizică tinde să evolueze cel mai repede şi mai dramatic. Am fost în misiuni şi în tabere în care erau „cupluri de prieteni,” dar eram şi oameni căsătoriţi. Nouă, celor din urmă, ne era ruşine de ruşinea lor. Noi ştiam ştiam că unele gesturi sunt pentru privat. Pentru ei, privatul nu sosise şi îl trăiau în public. Frumos spectacol…pentru actori. Te asigur că pentru spectatori este şi enervant şi penibil şi….uşor strângător de stomac. Dar problema nu e legata doar de spectacolul pe care ni-l oferi nouă! Aşa că dă-ţi şi dă-i peste mâini şi peste gură. Îi trece! Dacă nu,  trimite partenerul la colindat! Da, uneori ţi arăţi dragostea când mai dai drumul la ceva aer, când balonul se umflă prea tare.

3. Dacă ţii cu adevărat la prietenul/ prietena ta, trebuie să tratezi şcoala/lucrul cu toată seriozitatea.  Dacă nu procedezi aşa, îţi faci şi îi faci rău. Nu chiuli de la cursuri, nu măcelări sesiunea ca să petreceţi timp împreună. Dacă e un om luminat, va fi dezamăgit când faci astfel de lucruri.

4. Mai sunt oameni în jurul vostru. Familiile voastre, grupul de tineri. Relaţiile cele mai frumoase încep şi dezvoltă în acest cadru: familie şi biserică. Astfel poţi fi sfătuit, tras de mânecă şi chiar de urechi, dacă este cazul. În acelaşi timp puteţi fi încurajaţi şi sfătuiţi.

5. Există o relaţie care se ridică deasupra tuturor

celorlalte. „Adu-ţi aminte de prietenul tău……O nu! Era: adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale!” Mai ales când intri într-o relaţie, când vă plimbaţi, când sunteţi singuri, când faceţi planuri. Căutaţi să Îi oferiţi un spectacol plăcut, inclusiv azi! Sunt sigur că le va plăcea şi celorlalţi.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Ai intrat într-o relaţie? Înţelege că:

 1. ambasadorul zice:

  Vali, well done!
  Adevăruri bine venite pentru tinerii noștri.
  Vreau doar să accentuez că singurul scop pe care Dumnezeu îl are când aduce un băiat și o fată într-o relație de prietenie este căsătoria! Nu există nicăieri în Biblie prietenie de dragul prieteniei.
  Avraam i-a spus robului: „vei lua fiului meu o nevastă” ( Gen.24:3 ). Nu o prietenă. O soție.
  Călătoria începe cu un scop: căsătoria!
  Mult har să vă dea Domnul în tot ce faceți!

 2. anonim zice:

  cam greu pentru cineva din lume care nu a fost crescut de mic cu frica de Dumnezeu sa mai implementezi asemenea valori in viatza ta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s