Homo starbaxus

A apărut un nou tip de om. Îi spune „Homo starbaxus.” Denumirea este strâns legată de mediul în care îşi trăieşte viaţa: Starbucks, mall, Timişoara. Aşa cum broasca ţestoasă poate trăi în apă, dar trebuie să iasă şi la aer, homo starbaxus poate trăi şi în afara celebrei cafenele, dar doar pentru scurte intervale de timp.

Acest nou tip de om nu se hrăneşte decât cu cafeaua de acolo. Nu poate rezista fără această hrană mai mult  de o zi. Au fost cazuri speciale în care a rezistat şi o săptămână, dar efectele au fost tragice.

Pentru că respectiva cafea este destul de scumpă, trebuie să aibă bani. Avem de-a face aici cu o problemă de nedepăşit. Ca să ai bani, trebuie să lucrezi în afara localului. Problema imensă însă e că homo starbuxus nu supravieţuieşte suficient de mult ca să poată munci cum trebuie în afară.  Singura sa şansă de supravieţuire este generozitatea altor fiinţe: părinţii, soţul…Ca să supravieţuiască, homo starbaxus a dezvoltat o strategie: cheamă alte specii de oameni să bea o cafea şi…îi lasă să facă cinste. Ştie să îi schimbe, ca să nu exploateze aceleaşi fiinţe.

Se zvoneşte că unii starbaxus au dezvoltat vieţi paralele, pe lângă cea reală din local. În aceste vieţi unii sunt studenţi. Nu le este prea greu pentru că vin cu cursurile la ei şi învaţă tot acolo. Pun şi poze pe FB: cursuri subliniate cu markere roz, galbene şi verzi….grea viaţa de student. Unii sunt păstori. Se ocupă de zor de consiliere, dar o fac doar acolo.

Altele sunt mămici care vor să înveţe pe copil de mic calea cea dreaptă. Dacă nu au grijă, se trezesc cum creşte copilul şi merge pe la alte cafenele.

O ce mi-ar plăcea să fie asta o tristă poveste SF, despre ce se va întâmpla cu pământul când vor veni extratereştrii. Din păcate, este foarte terestră… Vorba lui Arghezi: „şi-aş dori să mi se pară.”

P.S. E cât se poate de limpede că Darwin nu avea dreptate. Homo starbaxus ar fi trebuit să apară acum câteva miliarde de ani.

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Homo starbaxus

  1. Excelentă observație! Măcar dacă am avea și noi alternative precum Tim Hortons (Canada). Eu am însă o altă problemă problemă pe care mi-ar place să o văd dezbătută. Evoluția păstorului înspre pastor iar mai recent spre pastor metrosexual … Sau ca sa fiu in ton cu tine „pastorus metrosexualus”. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.