Iubirea de tabără-episodul I

Episodul I: Foc, foc, foc…ceva a luat foc!

E vineri seara. E ultima seară de tabără, aşa că s-a făcut un foc mare. Au fost cântări de închinare, a fost un scurt mesaj. S-au închinat şi tinerii despre care vreau să vă spun câteva vorbe. Au fost chiar foarte cercetaţi. Focul arde în continuare, chiar dacă a scăzut în intensitate.

Se bucură că a

reuşit să îşi aşeze butucul chiar lângă ea. Era mai mai să rateze. Hmm…parcă era totuşi ceva distanţă între butucii lor. Măi să fie, au început să umble precum pomii lui Tolkien, că acuma sunt lipiţi. Ei i se face un pic frig. El sesizează urgent şi, ca un erou, îi oferă polara lui. Vezi-ţi de treabă, cum să-i fie lui frig? Acuma că butucii s-au apropiat, iar ea poartă haina lui, tensiunea e maximă. Trebuie să se întâmple ceva, că altfel explodează amândoi. Şi iată, momentul magic se petrece: el i-a apucat mâna! Mă înţelegeţi…frumos, nu ca la arest. Ea, nici că a prostestat.

Până să observe şi ceilalţi, a trecut ceva timp. Lumina era atât de slabă că a trebuit ca viteazul X, băiatul responsabil cu focul, să arunce o creangă mare pe foc. Ei, şi atunci se făcu lumină. Pe de o parte ar vrea să îi vadă ceilalţi şi totuşi este ceva stânjenitor în întreaga situaţie. Acum toată lumea i-a văzut. Îşi dau coate, chicotesc, dar nimeni nu zice nimic. Au roşit bieţii, da au roşit…Se uită amândoi cu privirile pierdute undeva în depărtare. Nu la ceilalţi, nu unul la celălalt, ci…Între noi fie vorba, privirile sunt destul de tâmpe. În cele din urmă, el o întreabă dacă nu vrea să se plimbe un pic. Vai, vai cum îi mai patinează vocea. La început îi ieşi mai subţire decât anticipa.  Când a încercat să o dreagă a ieşit penibil de groasă. No problem! Sora e înţelegătoare şi chiar îi place că prezenţa ei are un efect atât de puternic.

Pier în întunericul nopţii. Luna, stelele, pârâiaşul de munte, toate sărbătoresc triumful iubirii. Ar fi vrut să o şi sărute, dar întunericul e mult prea mare. Pe lângă asta l-a pus sărăcia să mânce ceva ceapă cu slănină prăjită  în seara asta, aşa că periodic trebuie să pretindă că zăreşte ceva într-o parte. Teamă îmi este că aceste „ieşiri” prevestesc ceva… urât(to be continued).

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.