Atenţie! Răceala e perfidă! La fel şi diavolul.

Îmi pare rău că trebuie să folosesc un cuvânt atât de tare, dar spun adevărul şi numai adevărul! Ne-am înfruntat toată iarna în luptă dreaptă. Armele mele au fost ceapa usturoiul, pătrujnjelul, portocalele, sportul, sauna şi odihna. Ştia că nu are nicio şansă.

Momentul teribil a avut loc săptămâna trecută. Cu excepţia zilei de vineri, am predicat în fiecare zi. De duminică, până duminica viitoare. La asta s-au adăugat două nopţi nedormite.  A ştiut când să atace: sâmbătă, când eram la capătul puterilor. Ştia că sunt obosit, ştia că fiind oaspete o săptămână nu mai miros a usturoi şi ceapă, aşa că s-a apropiat şi m-a lovit. Încet, pe nesimţite şi cu nesimţire. Eu zic că e necinstit. A câştigat, dar a câştigat pe nedrept.

La fel de necinstit e şi diavolul. Atacă în punctele şi în momentele în care suntem cei mai vulnerabili. Loveşte cu sete, năucitor. Ne trezim trântiţi în colbul drumului şi de abia apoi ne dezmeticim. Nu degeaba le spune Domnul ucenicilor, din nou şi din nou şi din nou, supărător de des: „Vegheaţi!” Armele le punem jos când ajungem acasă în siguranţă. Până atunci, orice moment de relaxare poate fi fatal! De regulă corpul luptă cu răceala şi o biruieşte, dar există şi excepţii.

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.