Viaţa trăită pe scenă

Este luni şi suntem la început de săptămână. Te rog să-ţi aminteşti un singur lucru: îţi trăieşti viaţa pe scenă. Chiar şi atunci când nu sunt oameni în jurul tău, există fiinţe care privesc la ceea ce se întâmplă acolo. Dumnezeu ştia ce fel de viaţă trăieşte Iov. Satana ştia şi el. După ce îşi lansează pariul obraznic, toate făpturile cereşti au privirile aţintite asupra lui Iov ca să vadă ce va face. Toate acestea fără ca el să ştie.

Partea frumoasă însă este legată de integritatea lui Iov. Dumnezeu îl acoperă cu complimente: „Ai văzut pe robul meu Iov care e aşa şi aşa…?” Satana, pârâciosul, cel care împroaşcă pe toţi cu noroi, nu are ce să zică. Nu găseşte nici pietre, nici mocirlă cu care să arunce în robul Domnului. Lucrul acesta nu înseamnă că Iov era perfect. Unul singur a fost! Înţelegem însă de aici că Iov era INTEGRU. Foarte simplu, era un om întreg. Era acelaşi om la poarta cetăţii, dar şi în mijlocul familiei, iar aceasta pentru că, după cum ne zice şi textul, se temea de Dumnezeu. (nu de oameni!)

Revin la imaginea de la început. Nu uita, la început de săptămână, că îţi trăieşti viaţa pe scenă! Ce spectacol oferi? Ce film iese? Un horror sau un La Vitta e bella (frumoasă, chiar dacă e grea!)?

Îmi amintesc o filmare cu Cristopher Hirchens. Dumnezeu nu există, spunea el, şi chiar dacă ar exista, ar fi groaznic: o fiinţă care să te supravegheze 24 din 24! Un detectiv de care nu scapi.  Parţial, Hirchens avea dreptate. Nu poţi să scapi de ochiul divin. „The Hound of Heaven” va fi mereu acolo.  Te va întreba mereu, întocmai ca pe primul om care încercase zadarnic să se ascundă  printre pomii din grădină, „Unde eşti?” Vestea bună este că Dumnezeu nu este nici detectiv, nici părinte obsedat de control. Dacă vrem să Îl vedem aşa cum este, să punem peste ochiul nostru miop lentila numită Isus Hristos. Cuvântul Întrupat, la care avem azi acces prin intermediul Cuvântului scris. Atunci vom putea rosti cu bucurie cuvintele Agarei, roaba lui Avraam: „Tu eşti Dumnezeul care mă vede!”, iar gândul acesta, simultan, ne va umple de bucurie, dar ne va şi responsabiliza.

sursa:http://www.google.ro/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&docid=9PFI3eK3NBprgM&tbnid=b05fDcASJArVWM&ved=0CAcQjB0&url=http%3A%2F%2Fcrazyaboutpie.wordpress.com%2F2014%2F01%2F29%2Fexit-stage-left-part-i-return-to-posting-on-february-10%2F&ei=L0kUU9WgM-PjywPv34KYDw&psig=AFQjCNHjB9dIWuty6PWWl-144VMDneAMkg&ust=1393924783892495

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.