Familia, cu capul în cer, cu picioarele pe pământ: un mesaj despre frumuseţea familiei

Fragmentul de mai jos este introducerea predicii de duminică seara, subiectul acestui mesaj fiind familia. Sunteţi bine veniţi! Timpul de închinare poate fi urmărit live sau în arhivă pe:

http://www.betania-tm.eu/

Iată introducerea:

Să vorbim despre familie. Familia perfectă. Familia visurilor tale…Am putea să facem lucrul acesta, dar am avea o problemă majoră: ar trebui să punem Biblia deoparte, întrucât acolo nu găsim familii perfecte. Singura familie de vis a fost a lui Adam şi a Evei, dar nu ni se spun prea multe, ci este menţionată doar încântarea lui Adam, iar apoi filmul se rupe brusc, odată cu tragedia căderii.  Astăzi însă trăim într-o cultură a imaginii. Vei vedea banere pentru conferinţe pe tema familiei sau coperţi de carte ce îţi vor prezenta familia într-unul din două locuri: pe o plajă sau pe o pajişte. Se râde cu gura până la urechi, soţia e suplă, soţul e bine făcut. Se spală pe dinţi cu substanţe naturale, extrase tocmai din pajiştea pe care se află. Au doi copii, un băiat şi o fată, blonzi, cu ochii albaştri. Astfel, se creează o imagine idilică, o imagine care nu corespunde cu realitatea. Din cauza aceasta, foarte mulţi ajung la frustrări. Sunt urgent dezamăgiţi de viaţa de familie pentru că îşi închipuiau altceva. Unii încep să fie frustraţi în legătură cu partenerul de căsătorie, pentru că nu corespunde nici cu cartea citită, nici cu pozele de pe Internet. Deşi în Cuvânt nu găsim familii perfecte, găsim familii sănătoase. Nu găsim familii perfecte, dar găsim familii fericite, familii armonioase. Cuvântul ne avertizează că viaţa de familie nu e întotdeauna uşoară, dar ne arată frumuseţea ei şi ne spune că o astfel de viaţă este posibilă. Ni se oferă modele şi ni se arată cum putem ajunge la o astfel de familie. Aveţi mare grijă: lumea oferă un model strălucitor, cosmetizat. Te îndeamnă să îl încerci şi când dai de greu, îţi spune să te opreşti şi să renunţi motivând cu faptul că…”nu sunteţi compatibili. Toţi mai facem greşeli. Ia-o de la capăt, cu altcineva.” Dumnezeu însă îţi oferă un model şi, atunci când dai de greu, te cheamă să lupţi. Eşti chemat să creşti, să progresezi. Dezertatea nu este niciodată o soluţie. Frumuseţea vieţii de familie nu stă în faptul că e uşoară şi toate lucrurile merg ca pe roate. Acest gen „siropos” de familie nu se găseşte decât pe coperţi, afişe şi Internet. Nici măcar în filme, ci doar acolo unde oamenii stau pe loc, nu vorbesc şi nu se mişcă. Frumuseţea vieţii de familie constă tocmai acest proces de creştere şi de maturizare. Da, poţi să te bucuri de o familie sănătoasă! Să ne întoarcem acum înspre (…) (va continua duminică seara.)

P.S. Cred că imaginea de mai sus reprezintă familia mult mai bine decât acele siropoase….

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Familia, cu capul în cer, cu picioarele pe pământ: un mesaj despre frumuseţea familiei

  1. anonim zice:

    Interesant….nu am stiut k nici macar in Biblie nu sunt familii fericite….pastore mi+ati deschis ochii acum imi dau seama k nu mai trebe sa caut din moment ce asa ceva nu a existat nici macar in Biblie apoi in zilele noastre

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.