Frumuseţea zilei de duminică

Duminica este o zi deosebită şi aşa trebuie să rămână. Viaţa noastră a început să semene tot mai mult cu o pastă gri: fără nuanţe, fără gust, fără miros. O rutină ucigătoare pune stăpânire pe noi. Într-un astfel de context eu unul văd în ziua de duminică o pată de lumină.  O gură de aer proaspăt.

Duminică dimineaţa fesrestrele se deschid larg spre o altă lume. Duminica ne amintim că din lumea aceasta infinit de frumoasă, la un moment dat, s-a coborât Cineva în lumea noastră mohorâtă, inundând-o cu lumina sa puternică. În lumea minciunii a răsunat adevărul. În lumea urii şi a răzbunării, Mielul s-a pus de bună voie pe altar pentru a dărui pacea şi iertarea.  Singurul Om care nu a avut pentru ce să-şi ceară iertare, cere totuşi iertare pentru cei care îl torturează.

Într-un mod cu totul deosebit însă, duminica se simte printre noi mireasma vieţii. Într-o lume care duhneşte a moarte ne amintim că există totuşi un mormânt gol. Moartea, norul întunecat ce ne urmăreşte cu încăpăţânare pe fiecare, nivelatorul oricărei speranţe, moartea a fost zdrobită, învinsă de viaţă.

Lumina, adevărul, iertarea şi viaţa! Toate au fost aduse printre noi de Isus Hristos. Duminica ne amintim că ele nu sunt autosugestii, nu sunt anestezice pentru oamenii naivi, poveşti pentru cei slabi de minte, ci s-au petrecut în istorie, în timp şi spaţiu. Hristos a înviat în prima zi a săptămâni, iar de atunci încolo, fiecare duminică este zi de sărbătoare.

Duminica nu e concurs de sfinţenie, nici timpul în care să ne achităm de obligaţiile religioase. Duminica e Sărbătoare! O Sărbătoare la care Cel celebrat este de fiecare dată în mijlocul ucenicilor Săi. E frumoasă duminica pentru că e Ziua Învierii. Atunci s-a auzit întâia dată cea mai mare, cea mai bună veste! Cum să nu te bucuri? Cum să dormi? Cum să te uiţi la TV? Cum să faci grătare şi să mergi la ştrand? Să nu pierdem frumuseţea şi sacralitatea acestei zile! Triste şi întunecate vor fi acele vremuri.

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Frumuseţea zilei de duminică

  1. anonim zice:

    da eu asa fac dorm si fac gratare duminik…..as vrea si eu asa o viatza faina cu mers la bise duminik…………….doar as vrea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.