Un citat superb

Continuând studiul asupra cărţii Eclesiastul, am dat de acest paragraf în comentariul fratelui Beniamin Fărăgău. Este superb atât în ce priveşte  conţinutul, adevărul pe care îl transmite, dar şi în ce priveşte forma

în care acest adevăr este aşezat. Este unul din pasajele în care teologia se îmbină într-un mod cât se poate de fericit cu literatura:

„Cel care s-a trezit din beţia iubirii de arginţi va începe să preţuiască munca mai mult decât rezultatul ei, procesul mai mult decât produsul finit, deoarece adevăratul rost al alergării noastre l-am dobândit sau l-am pierdut înainte să fi pus mâna pe rezultatul muncii noastre. Pentru a ne bucura de o astfel de înţelepţire, trebuie neapărat să ne schimbăm sistemul de referinţă şi să înţelegem astfel că nu contează ceea ce adunăm în pumni, în urma umblării noastre prin deşertăciunea lucrurilor de sub soare, ci ceea ce se adună în noi, în tot acest timp. Peste vama morţii vom trece nu cu ceea ce am adunat în pumni, ci cu ceea ce s-a adunat în suflet. Tot ceea ce vom avea în pumni va fi trudă în zadar, goană după vânt. Odihna din suflet o vom măsura în asemănarea cu Hristos, care s-a plămădit în noi, pe drum.” (Eclesiastul, Beniamin Fărăgău, pg. 106)

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.