A umbla după nimic(-uri)=nimicire (scurtă meditaţie şi rugăciune pentru începutul zilei)

„Nu vă abateţi de la El; altfel aţi merge după lucruri de nimic, care nu aduc nici folos, nici izbăvire, pentru că sunt lucruri de nimic,” spunea profetul Samuel odinioară poporului. (1 Samuel 12:21) Mai târziu, profetul Ieremia vorbeşte pe acelaşi subiect. De data aceasta însă nu mai este vorba despre un îndemn, ci  pur şi simplu de constatarea unei situaţii: „Ce nelegiuire au găsit părtinţii voştri în Mine, de s-au depărtat de Mine şi au mers după nimicuri şi au ajuns ei înşişi de nimic?” (Ieremia 2:5)

Aş vrea să punctez doar două aspecte. (1) Umblarea după lucruri de nimic începe atunci când ne depărtăm de Dumnezeu sau, în cuvintele lui Samuel, ne abatem de la El. Câtă lipsă de înţelepciune, cât de absurd acţionăm!

(2) Umblarea după lucruri de NIMIC conduce la NIMICire. Oare la ce altceva ne-am putea aştepta? Să nu uităm că nu există decât două destinaţii finale posibile: Dumnezeu sau NIMICirea.

Nu spun mai multe. Şi eu şi voi ne grăbim să ne avântăm în lucrul zilei. Să ne dea Domnul înţelepciune să nu folosim ziua pentru a ne îndeletnici cu lucruri de nimic. Fâcând asta, vom mai nimici o părticică din fiinţa noastră.

Şi o scurtă rugăciune:

„Dă-ne Doamne înţelepciune pentru ca şi în ziua de azi să privim necurmat la Faţa Ta, în aşa fel încât să strălucească peste noi şi să ne dăruiască lumina şi viaţa care îşi au izvorul doar în Tine.” Amin

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s