Ce vor face românii în paradis?

Înainte de a da un răspuns, iată paragraful care a generat întrebarea din titlu: „Se spune că paradisul ar fi acel loc în care există poliţişti britanici, mecanici germani, bucătari francezi, iubiţi italieni şi guvernanţi elveţieni. Iar infernul acolo unde bucătarii sunt britanici, poliţiştii germani, mecanicii francezi, iubiţii elveţieni şi guvernanţii întregii poveşti italieni.” (Sebastian Schony, pg. 7)

Meditând la rolurile cereşti ale românilor, am ajuns la câteva concluzii:

În niciun caz nu putem fi judecătorii care hotărăsc cine unde merge, pentru că sentinţele vor fi cu totul pe dos. Poliţişti în cer nu putem pentru că acolo nu se dă şpagă. Bucătari nu ştiu dacă are cineva încredere să ne pună: riscul mare e că vom fura de la bucătărie şi îi vom pune pe ceilalţi la post. Trec peste partea cu iubiţii. Guvernatori în niciun caz: veşnicia e prea scurtă ca să formulăm şi să aprobăm un program coerent de regionalizare. Nu ştiu ce să spun…e o mare dilemă! Ba nu! Mi-a venit o idee! Nu facem nimic, ci doar îi evaluăm pe ceilalţi. Comentatori veşnici care spun ce nu se face bine şi de ce nu „merge” lucrurile în „ţara” aia! Ce vor face românii în paradis deci? Nimic. Vor comenta doar.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce vor face românii în paradis?

  1. Valentin, să știi că e o idee bună. În plus, deși pe la noi încă nu se întâmplă asta, comentatorii sau (alții îi numesc) consultanții sunt foarte bine plătiți în Vest. Deci, paradis taică’!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s