Keep calm şi…pune-ţi pofta-n cui!

Să traduc şi prima parte a titlului: Ogoieşte-te (calmează-te) şi pune-ţi pofta-n cui! Chiar de dimineaţă citeam despre modul ruşinos în care David păcătuieşte cu Batşeba. Ce bine era dacă ar fi avut imaginea asta agăţată pe undeva prin cameră…Slujitorii îi spun că e „NEVASTA lui….” Ar fi trebuit să fie suficient pentru a stinge focul pasiunii, dar împăratul e împărat şi nimic nu trebuie să i se refuze.

Pofta e atât de nesăbuită că te face să pui mâna pe ceea ce nu ţi se cuvine. În cazul lui David lucrurile sunt cu atât mai tragice, cu cât implică o altă persoană, iar gestul lui va lăsa răni atât de adânci în viaţa sa, a Batşebei şi a familiilor lor. Tocmai lucrul acesta îl subliniază Domnul atunci când îl mustră: am fost atât de bun cu tine, atât de generos, dar, cu toate acestea, pofta te-a împins să pui mâna exact pe ce nu era al tău şi nu ţi se cădea.

La fel o păţesc şi primii oameni: tot felul de pomi, dar dorinţa lor se leagă de singurul din care nu se cuvenea să ia. Să recunoaştem că Domnul este bun şi generos cu noi, dar inima noastră rea ne şopteşte mereu că iarba e mai verde la vecini.

Ce-ar fi ca în perioada aceasta a pregătirii pentru sărbătoare să ne exersăm puţin înfrânarea poftelor? Să ne calmăm şi să le agăţăm în cui. Unele chiar să le batem definitiv. Vă garantez că vom ieşi câştigaţi. Nu te simţi bine în momentul în care spui nu dorinţei intense, dar răsplătirea va veni din eliberarea pe care o vei simţi mai târziu. Acum însă, calmează-te şi acţionează decisiv. Te asigur că nu vei regreta şi, mai mult,  că te vei bucura mai vârtos de sărbătoare. keep-calm-and-pune-ti-pofta-n-cui

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Keep calm şi…pune-ţi pofta-n cui!

 1. VIII zice:

  Daca mai adaugam faptul ca Batseba era nepoata lui Ahitofel (2 Sam 11:3+ 2 Sam 23:34), cel mai bun sfetnic al lui David (+psiholog si strateg dupa sfaturile date lui Absalom) vedem cat de tare l-a orbit patima, cat de nemilos este pacatul (i-a luat si ultima farama de ratiune), cat de jos a cazut David, dar si cat de bun este Dumnezeu ca l-a iertat.

  Extraordinara dragostea lui Dumnezeu!

 2. VIII zice:

  Iertarea nu inseamna absolvirea de consecinte !

  In cazul lui David, iertarea a insemnat comutarea pedepsei capitale in suferinta pe viata. Din 4 copii morti, doar unul de moarte „oarecum” naturala, unul de moarte violenta, unul de fraticid si unul condamnat si executat sub judecata fatelui cel mai mic dar ajuns imparat; o fiica violata de fratele ei, zece tiitoare violate in public si mai ales prabusirea cortului lui David pentru 3000 de ani fac parte din consecintele distractiei. Strigatele in public de „veziti de casa Davide” fac de asemenea parte din factura.

  Si acestea nu sunt totul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s