„Ea a făcut un lucru frumos…” Ce ne învaţă Maria?

(Articolul acesta reprezintă câteva gânduri din mesajul susţinut joi, 10.04, la Biserica Betania, Timişoara, din Ioan 12:1-8/Marcu 14:1-9)

Din nou suntem chemaţi să ne amintim de ultima săptămână din viaţa Domnului nostru, de ceea ce a spus, de patimile şi moartea Sa. Îl găsim înconjurat de o mare mulţime de oameni. De regulă ne focalizăm asupra ucenicilor, preoţilor, romanilor şi suntem astfel tentaţi să uităm rolul pe care l-au jucat femeile care L-au urmat pe Mântuitorul. Atunci când vine vorba despre loialitate, dedicare, slujire, trebuie să admitem că primesc o notă mult mai mare decât bărbaţii.  În cele ce urmează, câteva lecţii din partea Mariei. Nu, ea nu a intenţionat să ne dea lecţii, ci doar acţionat. Domnul este Cel care a considerat că sunt prea multe de învăţat din gestul ei pentru ca acesta să fie uitat. Maria ne învaţă că

…dragostea pentru Domnul trebuie să fie motivaţia noastră la acţiune. Domnul a calificat gestul ei ca fiind „un lucru frumos faţă de Mine.” Cât de uşor este să ne cufundăm într-un activism frenetic, uitând pentru Cine facem lucrarea. Cât de uşor este să pierdem esenţialul.

….niciodată nu putem merge prea departe pentru Domnul. Mirul vărsat pe trupul Mântuitorului a fost scump, extrem de scump. Maria ne învaţă să ne lepădăm de ucenicia motivată de intres sau câştig, dar şi de acea ucenicie moderată, care cântăreşte şi numără cu atenţie ceea ce dă Domnului, de teamă să nu fie prea mult.

….ceea ce contează este aprobarea Lui. Mormăielile ucenicilor, privirile mirate ale celorlalţi, toate acestea trec. La finalul vieţii de slujire va trebui însă să ne privim Stăpânul. Reacţia şi verdictul Lui vor conta. De ce atunci suntem atât de nepăsători faţă de El acum şi atât de preocupaţi de culegerea aplauzelor şi a complimentelor? Laudele sau criticile celor ce ne înconjoară sunt doar indicii. Indicii care adeseori induc în eroare. (Uneori chiar oroare.)

…ceea ce este făcut din dragoste pentru Domnul trece testul timpului, rămâne. Oriunde va fi predicată evanghelia, se va spune şi ce a făcut femeia aceasta. Nu, nu pentru asta a făcut Maria gestul, ci din dragoste pentru Domnul. Ceea ce facem din dragoste pentru El, rămâne. Ceea ce facem din dragoste pentru noi piere şi face să piară ceea ce este frumos în noi.

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.