Cea mai tare scrisoare primită la biserică

Pe adresa bisericii ajung fel şi fel de scrisori. În mare parte sunt solicitări de ajutor. În general se aseamănă tare mult între ele, dar cea pe care am primit-o ieri e  unică. În timp ce desfăceam plicul am văzut că acesta conţine două foi. O scot pe prima şi văd doar un colţ din a doua, care avea ceva dungi roşii, suspect de familiare. Încep să citesc prima foaie. Citez: „Vam scris că sunteţi oameni cu sufllet mare….etc.” Pe măsură ce citesc se face lumină. Femeia începe să spună că nu mai are căldură la copii! (de ce scrie în Mai despre căldură?) Că le-a tăiat…. gazul!!!Liniile roşii le ştiam deci de pe factura EON! Femeia explică în continuare că a pus factura în plic şi că nu are pretenţii să îi dăm banii în mână. E suficient să mergem şi să plătim suma de vreo 1.000 de RON. Mă tot frec la ochi şi îmi dau palme să văd dacă e adevărat. Cercetez factura şi văd că gazul nu mai e plătit de la începutul lui 2011. În obsesia mea de a mirosi totul, miros şi scrisoarea. Oare sunt vinovat de judecarea aproapelui şi bănuieli nefondate când concluzionez că mirosea rău a casă unde se fumează la greu. Rareori greşeşte nasul meu de dulău…

Mai mă uit o ultimă dată pe plic. Scrie la destinatari „căte oame(n)i cu suflet bun.” Ei, ceva psihologie ştie!  Tuturor ne place să fim flataţi şi gâdilaţi.  Dar nici chiar aşa. Oricum experienţa câştigată mirosind cărţi şi reviste mă ajută tot mai mult.

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cea mai tare scrisoare primită la biserică

  1. viorelchis zice:

    Unii cer sa le fie platite facturile ,altii cu multa putere de carisma indeamna fratii sa doneze tot mai mult fiindca pentru Domnul daruiesc si uite asa ajung la salarii foarte mari ce le asigura confortul,luxul si interesul de reclama pentru a ajunge la noi teritorii si cat mai multi membrii ,fiindca se inmultesc membrii creste si salariul.Deci fie ca scrisoarea miroase a tutun ,fie ca cerinta e de la anvon cu zimbet si cu multa putere carismatica ;este acelas lucru pentru cel care intelege mesajul divin!Incurcate sint caile omului pina ajunge la calea Domnului !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.