6 luni de lovit cu dalta

De peste 6 luni tot lovim cu dalta. Rezultatul, am pierdut 13 kg. Sunt mulțumit de rezultate. Nu mă simt nici slăbit și, față de anii trecuți, birui mult mai bine căldura. Nu trebuie să ne facem griji că ne vom rotunji la loc pentru că nu am ținut nicio cură de slăbire. Pur și simplu am început să respectăm  poruncile Bibliei, iar atunci când le respecți pe acestea, te respecți și pe tine însuți. Te pui în acord cu Creatorul și, implicit cu funcționarea optimă a ceea ce El a creat. Astfel am învățat că hrana este un dar de la El, un dar ce trebuie luat cu mulțumire și de care trebuie să  ne bucurăm. Am învățat în același timp însă că înfrânarea își are locul ei și trebuie exercitată în mod constant. Organismul nu poate măcina întruna, ci are nevoie de momente în care să se refacă. E inteligent și știe ce are de făcut. Trebuie doar să îi acordăm răgazul necesar.

Nu cred în curele de slăbire! Perioade de înfrânare alternate cu îndopare, veritabile șocuri pentru bietul trup care nu mai știe ce vrem de la el! De ele se ocupă doar două categorii de oameni: cei care vor să facă bani și cei care vor să se amăgească. Cred că suntem atât de diferiți încât astfel de rețete universale ne sunt de prea puțin folos. Cred totuși că este extrem de folositor să ne familiarizăm cu anumite principii generale de funcționare ale organismului, dar și cu alimentele care nu au voie să lipsească din dieta noastră. Da, contează ceea ce mănânci și cât mănânci, dar la fel de importante sunt și următoarele două întrebări: când mănânci și cât consumi din ceea ce mănânci.

Sportul e important nu doar pentru a da jos kg, ci și pentru detensionare și pentru o stare generală de bine. Nimic nu te ajută mai mult la slăbit decât alergatul, dar doar cu adidași speciali care să preia șocul și să nu distrugă genunchii. Cred că e ideal să alternăm alergatul cu bicicleta și chiar înotul, acolo unde este posibil.

În rest, să nu mai ascultăm de trup, ci să îi poruncim. Lăsați-l să protesteze și să plângă cât vrea. Ca un copil mic, va tăcea în cele din urmă. Pentru că tocmai am sărbătorit Coborârea Duhului Sfânt, să nu cumva să uităm care e templul în care Duhul Sfânt S-a pogorât să locuiască. Să avem grijă de el, să-l păstrăm curat. Apostolul Pavel ne amintește că nu este al nostru.

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s