Ce poți să faci când se ia curentul?

Câteva observații menite a pune lucrurille în context. În primul rând curentul s-a luat pe la 8 dimineața și a revenit de-abia după 4 dupămasa. În al doilea rând episodul se repetă aproape săptămânal în zona Moșnița Nouă. Pe vremea lui Mr. Ceaușescu știam că se lua în fiecare seară. Acum însă nu se mai complică să tot pornească și repornească: o zi fără și s-a realizat economia. În al treilea rând, atunci când se ia curentul, la cei mai mulți nu mai curge nici apa pentru că folosesc foraje, pompe…

Nu vă spun nimic despre ce îți vine să faci (!!!), ci despre ce poți să faci. Pentru început m-am simțit ca într-un film de groază în care eroul își dă seama că e în camera greșită, încearcă să scape, dar toate ușile i se trântesc în față. Să explic. Mă duc hotărât înspre laptop: nu-l mai ține bateria și oricum nu merge internetul. Îmi amintesc că sâmbătă dimineața am desfăcut un pachet proaspăt de espresso…Cablul care spânzură din aparat mă aduce cu picioarele pe pământ. (În cele din urmă vine Ginny și scoate clasicul ibric. N-a fost chiar rea!) Mă gândesc că jogging-ul mă va face să uit de necaz, dar cade și proiectul acesta: doar n-oi sta transpirat și lipicios până când se îndură ei să dea drumul la curent!

De unde vine salvarea? Dinspre rafturile cu cărți. Mă apropii de rafturi, adulmec și pun mâna: John Lennox, Seven Days That Divide The World. Apoi un pic de Andrei Pleșu. Apoi pastă de brânză, cartofi prăjiți și ceva carne pe lângă și…vine curentul să strice tot. (lunea e ziua mea de spălat vase. În treacăt fie spus, am murdărit la ele cu generozitate, știind eu că n-am cu ce să le spăl. Vorba aia, cine ”umple chiuveta altuia, cade el în ea!”)

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce poți să faci când se ia curentul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s