Omul nu va trăi doar cu pâine…(mâine e duminică!)

„Omul nu va trăi numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu,” îi spunea Domnul nostru ispititorului, atunci când acesta Îl îndemna să transforme piatra în pâine. O afirmaţie uşor de făcut atunci când eşti cu stomacul plin, dar pe care Domnul o face după patruzeci de zile de post.

Învăţ de aici că nu este suficient să spui nu ispitei. Domnul nostru spune nu transformării pietrei în pâine, dar, în acelaşi timp, spune da prezeţei Cuvântului în viaţa Sa. Să nu uităm deci că lupta noastră trebuie să îmbrace întotdeauna şi un aspect pozitiv. Plăcerea oferită de ispită trebuie înlocuită cu o alta, plăcerea cunoaşterii lui Dumnezeu. Domnul Isus le atrăgea atenţia celor din vremea lui că dacă nu este locuită, casa măturată şi curăţată va fi pângărită mai rău ca înainte.

Mai este însă ceva aici. „Omul nu va trăi numai cu pâine”, spunea Mântuitorul, dar astăzi nimeni nu-L mai crede. Sau Îl crede, dar Îl şi completează: normal că nu doar cu pâine. Mai trebuie carne, muştar şi câte şi mai câte!!! Sunt prea pesimist? Ia faceţi un experiment: încercaţi să lansaţi întâlnirile de studiu biblic. Vă garantez că deplasarea de trupe nu va fi foarte entuziasmantă. Încercaţi însă să organizaţi o agapă, un prânz, cină, masă de dragoste, numiţi-o cum doriţi. Oamenii vor veni, vor fi punctuali şi nu se vor da duşi!

Oare ne dăm seama în ce stare am ajuns? Trebuie mereu să „ornăm” întâlnirile noastre cu agape, cu biscuiţi, cu cafea, cu gogoşi şi cu pizza. Dacă acestea sunt prezente, suferim şi predica şi studiul. Suntem dispuşi să trecem peste inconvenientele create de Cuvânt şi închinare. Să ne întâlnim însă doar pentru a ne hrăni cu cuvinte, fie ele şi din gura lui Dumnezeu??? Hmm, nu merită efortul.

Da, am ajuns vremurile în care singurele lucruri care ne mai mobilizează sunt hypermarketul cu rafturi încărcate, mall-ul şi mirosul de grătare.

(Scuze iubitorilor de Starbucks!) Iată vremuri în care trebuie să ne reanalizăm valorile, să stabilim care sunt acele lucruri cărora merită să le dăruim viaţa. A sosit vremea să ne mai punem trupul să facă ascultare. Prea mult porunceşte stomacul. Prea mult ne mângâiem pântecele. Ia să-şi mai pună pofta-n cui, că oricum e spre binele lor. Bietul apsotol Pavel trăia o viaţă plină de privaţiuni, dar tot simţea nevoia „să se poarte aspru cu trupul său.” Noi în schimb ne mângâiem necontenit pântecele şi ne-am făcut ţel în viaţă satisfacerea lui.

Nădăjduiesc că vor veni şi pentru noi acele vremuri în care vom gust şi vom spune că bun este Domnul! În care mintea noastră va fi frământată cu înţelegerea fiecărui cuvânt care ieste din gura lui. Atunci vom putea să ne aşteptăm chiar la trezire.

P.S. Nu uitaţi că mâine e ziua Domnului. Scuzaţi-mi asprimea, dar cei ce doriţi să înlocuiţi închinarea cu plajă, grătare şi alte cele…să vă stea micu-n gât!

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Omul nu va trăi doar cu pâine…(mâine e duminică!)

  1. Pingback: Omul nu va trăi doar cu pâine…(mâine e duminică!) | Blogul lui yon nitoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.