Care ar trebui să fie cea mai mare teamă a unui păstor?

Nu mă refer nici la salariu, nici la ședințele de comitet și nici măcar la conducerea adunării generale. Cea mai mare teamă a unui păstor ar trebui să fie posibilitatea ca biserica să meargă bine, să aibă bani mulți, membri mulți, facilități și renume, dar să lipsească de acolo prezența Dumnezeului viu și adevărat! Iată întrebarea care contează: Este Dumnezeu în mijlocul taberei sau nu?

Nimic nu poate fi mai teribil decât să primești țara în care curge lapte și miere, să ți se ofere garanția biruinței prin îngerul trimis alături de tine, dar Dumnezeu să îți spună: ”Eu nu mă voi sui!” (vezi Exodul) Ce folos mai are țara în care curge lapte și miere, dacă Dumnezeu nu mai este cu tine?

Nimic nu este mai teribil decât să strigi în gura mare ”Templul Domnului, Templul Domnului, Templul Domnului!”, să mergi acolo regulat pentru a-ți îndeplini ritualurile, fără să îți dai seama că a rămas doar un templu. Că Domnul și-a părăsit locuința. Că ceea ce mai demult era templu este acum doar o peșteră de tâlhari, aflată sub iminenta judecată divină.

Nimic nu este mai teribil decât să faci o lucrare de succes. O lucrare cunoscută și lăudată, apreciată de toți, dar o lucrare umană, făcută nu prin Duhul, ci prin fire. Să stăm și să privim mulțumiți la derularea programelor noastre, să ne aplaudăm și să ne batem pe spate, fără a ne întreba dacă nu cumva Dumnezeu și-a întors spatele.

Să crezi că ai zidit Împărăția lui Dumnezeu, când de fapt ai înălțat un Babel sortit nimicirii. Este uluitor cât de repede uităm că suntem chemați să facem lucrarea lui Dumnezeu, cu metodele Lui și pentru Slava Lui. Ceea ce s-a întâmplat zilele acestea ne dovedește cât de ușor ne putem rătăci. La acest nou început de etapă, Îl rog pe Dumnezeu să mă păzească de politică, mai ales de cea bisericească, și să mă ajute să mă tem de El! În momentul în care te temi de Dumnezeu așa cum se cuvine, dispar celelalte temeri.dead-church

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Care ar trebui să fie cea mai mare teamă a unui păstor?

 1. Pingback: Valentin Făt: În momentul în care te temi de Dumnezeu așa cum se cuvine, dispar celelalte temeri | Romania Evanghelica

 2. Pingback: 7 postări în Top 50 WP (19.10.2014) | Romania Evanghelica

 3. Pingback: Oby

 4. Ciprian zice:

  Reblogged this on 4SULTANI.RO and commented:
  O situatie de care ar trebui sa se teama orice slujitor al lui Dumnezeu…

 5. tibi zice:

  Într-un cuvânt: ar trebui să-i fie teamă să devină „pAstor”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s