Să știi CE și DE CE crezi (Să ne gândim credința!)

Acesta este titlul unei noi serii de studii din cadrul serilor de tineret de la Betania. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom începe chiar în seara aceasta, de la 19:00. Inițial am avut alte planuri pentru perioada aceasta, dar, vorba lui Iuda, mă văd totuși nevoit să încep studiul acesta.

Cred că au nevoie de el cei nepăsători cu privire la adevăr. Cei care spun că doctrina nu contează, ci transformă biserica într-o instituție irelevantă. Au nevoie și cei cărora le pasă, dar sunt mereu bântuiți de îndoială. Și au nevoie și cei care au dorința de a împărtăși adevărul cu ceilalți, dar cărora lucrurile nu le sunt prea clare.

Doctrina, ideile, gândirea, mintea, rațiunea…sunt de o importanță capitală în viața creștinului. Este important ca tinerii să audă despre ce înseamnă a fi sare și lumină, ce înseamnă să trăiești fără să te compromiți, dar nu avem voie să ne blocăm pe aceste subiecte. Este crucial ca tinerii să gândească. Să își gândească credința. Atunci când ne înțelegem credința în profunzime, devenim cu adevărat sare și lumină. Altfel riscăm să rămânem doar sare în ochi, așa cum unii, pe bună dreptate, ne și percepWorldview

Sunt unii care se tem că în felul acesta îi vom pierde. Greșesc amarnic…  Astfel, ne dorim ca în cadrul acestor întâlniri să se creeze o atmosferă degajată în care să ne simțim liberi să întrebăm, să mărturisim, SĂ NE ÎNDOIM și, cu finețe, SĂ NE ÎNDREPTĂM.

O altă particularitate a acestui studiu va fi faptul că în permanență vom privi la alte concepții despre lumea și viață, încercând să observăm eventualele asemănări, dar și punctele de tensiune existente.

Sunteți bine veniți, miercuri, de la 19:00. Ne întâlnim în clădirea grădiniței, sala de sus, lângă biserică, str. Ion Barac, nr.20.

(Titlul seriei reprezintă o prelucrare a titlului  bine cunoscutei cărți scrisă de Little, dar aceasta nu va fi una dintre resursele principale ale studiului.)

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s