Invitație la meditație de Advent. Joi, 04.12: Încântarea smerită a Mariei

Ne apropiem cu pași repezi de Sărbătoarea Întrupării. Anul acesta, ne-am propus să zăbovim mai mult asupra textelor din Evanghelii ce ne vorbesc despre venirea Mântuitorului și evenimentele premergătoare acesteia.  Joia aceasta ne vom opri la un text cunoscut drept Cântarea Mariei, redată de Luca în primul capitol al Evangheliei Sale.

Ce reacție va avea femeia căreia i se spune că Cel care se va naște din ea ”va fi chemat Fiul lui Dumnezeu”? Va crede? Și dacă va crede, nu cumva va fi atinsă de mândrie? Cuvântul  ne arată că Maria se închină. Cele spuse de ea pot fi rezumate în două cuvinte: încântare smerită! Este uimitor modul cum Maria transformă toată bucuria și încântarea în laudă și închinare la adresa lui Dumnezeu. Perfect conștientă de faptul că de acum încolo ”toate neamurile o vor chema fericită,” Maria se grăbește să arate că lucrul acesta se va întâmpla doar pentru că ”Cel Atotputernic a făcut lucruri mari pentru mine.”

Vă așteptăm deci la Betania, în fiecare seară de joi, de la 18:00, pentru a medita împreună la ceea ce Dumnezeu a făcut pentru noi. Serviciile de închinare ale bisericii noastre pot fi urmărite și live pe http://www.betania-tm.eu/

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s