Jalnic și jignitor! Primitivă gândire!

Poate că ați dat și voi de poza de mai sus, în peregrinările de pe FB. Cunosc și mă deranjează multe dintre abuzurile comise de BOR. Sunt pastor baptist, iar cultul nostru nu acceptă bani de la bugetul de stat pentru plata angajaților. Cu toate că nu primește niciun leu pentru salariul meu, biserica plătește impozit la stat pentru salariu. Este convingerea mea că bisericile ar trebui să își susțină financiar slujitorii. Discuția e veche și complexă și nu aș dori să intru aici în profunzimile ei.

Cu toate acestea, găsesc că imaginea de mai sus este cu adevărat jignitoare. Fără nicio reținere, imaginea transmite mesajul că preoții, pastorii sau alți slujitori duhovnicești sunt paraziți sociali!!!!Găsesc că este strigător la cer! Pentru a dovedi că patriarhul este parazit social, poza înfățișează un pompier și un medic, a căror muncă are rezultate concrete, imediate, vizibile, cuantificabile. Pe când preotul/pastorul ce face toată ziua în timp ce enoriașii sunt la lucru?

Găsesc că avem de-a face aici cu un utilitarism primitiv, de cea mai joasă speță. Doar comuniștii aveau obiceiul de a-i eticheta pe preoți drept paraziți sociali. Mă înfior când văd cât de ușor alunecăm la gândirea din acea vreme. Dacă mergem pe linia asta, hai să-i facem paraziți și pe artiști, filosofi și pe toți ceilalți ale căror rezultate nu pot fi cântărite sau numărate.

Jalnică imagine! Vă rog nu mai dați like și share la toate inepțiile!

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Jalnic și jignitor! Primitivă gândire!

  1. mike zice:

    Si totusi e un pic de adevar aici– averile si automobilele unor inalti prelati ai BOR-in comparatie cu venitul populatiei –iasa la iveala izbitor – Domunl Isus a calarit un magarus . Fiul de Dumnezeu trebuia (-dupa mintea noastra )sa aibe cel mai focos cal ,pur singe arab– dar , el ne-a invatat–SMERENIA pe care nu o( prea )vedem –tocmai la cei care ar trebuii sa fie -sare si lumina .-adica-Exemple- ( sorry –thath is the thruth)–blessing!

  2. Pingback: Pastor Valentin Făt: Jalnic și jignitor! Primitivă gândire! « tineridelanganoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.