Pilda semănătorului adaptată pentru inimile de azi

 

Semănătorul a ieșit să semene. Pe când semăna el, o parte din sămânță a căzut pe ecranul telefonului. Pentru că ecranul era tare, sămânța nu a putut pătrunde, a căzut pe jos și a fost măturată luni dimineața. Pe lângă asta, ecranul telefonului era mult mai colorat și mai atrăgător decât sămânța, așa că aceasta nici nu a fost băgată în seamă.

O altă parte a căzut peste niște urechi obișnuite mai mult cu muzica. Creștină bineînțeles. Zgomotul pe care îl făcea sămânță părea familiar și totuși greu de descifrat. Mult mai greu de descifrat decât melodiile cu care se simțea ca în rai și de care parcă era deja dependentă. Acestea dădeau inimii fiori, o înălțau pe aripa închinării. ”Oricum,” gândi urechea noastră, ”de dragul concertului, care a fost într-adevăr bun, se merită să suferi predica, deși…se putea și fără ea.” În timp ce se rostogolea în interiorul urechii, sămânța a șoptit câteva glume. Au fost bune, dar…prea scurte și prea puține.

O altă parte a căzut peste o minte aglomerară, apăsată. Neuronii erau într-o activitate frenetică. ”Privind la textul biblic,” spuse semănătorul, ” primul lucru pe care îl observăm este că…,” dar aici mintea își aminti că trebuie să facă schimbul de ulei, iar asta a făcut-o să se întrebe dacă are bani, iar asta dacă o fi intrat salariul pe card, iar asta cât de nesuferiți sunt colegii…Când se trezi din visarea zbuciunată, predicatorul observa deja al patrulea aspect. Mintea agitată și-a promis că duminica viitoare va asculta mai cu atenție. Acum s-a dus să se relaxeze în curte. Ce bine e în aerul proaspăt de afară. Și ce ciudat…ce bine se poate concentra aici la toate poveștile. Din predică nu mai știa decât că predicatorul a observat ceva…știe el ce. Ei oricum, viața bisericii e mult mai bogată și mai gustoasă decât amărâtele alea de semințe…așa că mintea mai servi o prăjitură ce alunecă până în adâncul măruntaielor. Ciudat! Asta s-a așezat foarte bine acolo.

O altă parte a căzut peste o inimă bună. La final era oarecum obosită pentru că s-a străduit să înțeleagă. Simțea și ceva dureri. pentru că sămânța căzuse adânc, încolțea și spărgea pereții inimii. Le mișca pe toate de la locul lor. Și totuși era liniștită. Ceva îi spunea că acesta e mersul normal al lucrurilor.

parable-of-sower

 

sursă imagine: aici

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.