Luptele Domnului și noi. Luptele Domnului ÎN noi.

Îl înrolăm pe Dumnezeu în fel și fel de lupte. Îl trimitem să lupte împotriva dumnezeilor acestui veac, împotriva idolilor. Suntem dispuși chiar, sub o formă sau alta, să Îi oferim o mână de ajutor. Ne plac luptele Domnului. Ne place să Îl vedem pe Domnul trântindu-și vrăjmașii la pământ și făcând din ei ”așternutul picioarelor Sale,” după cum spun Scripturile. Ne place când Dumnezeu rostește cu glas de tunet, ”voi face judecată împotriva tuturor zeilor Egiptului, Eu, Domnul!”

Da, ne place, dar adeseori uităm că vrăjmașii Celui Atotputernic sunt adânc cuibăriți în inima noastră. Idolii care Îl sfidează pe Domnul sunt adânc înfipți acolo, cu temelii adânci, aproape de neclintit. Și împotriva acestora ne cere Domnul să declarăm război, chiar dacă noi am dori să ne luptăm doar cu cei de afară. Lupta cu idolii inimii este nu doar grea, ce luptă este ușoară?, dar este și extrem de dureroasă. Am ajuns să ne iubim idolii, să îi socotim ca ai noștri, parte integrantă din viața noastră, iar despărțirea de ei ne doare. Cred că îi știm din păcate prea bine și nu mai este cazul să îi amintesc aici.

Văd zilele astea mulți credincioși care luptă cu anumiți dumnezei ai veacului, dar, mai mult sau mai puțin în secret, au pactizat cu cei care le sunt dragi. Luptăm pentru anumite valori ale Domnului, dar nu ne gândim nicio clipă să zdrobim dumnezeul mândriei, al materialismului, al hedonismului…și așa mai departe.

Dacă vrem să ducem luptele Domnului, să le ducem pe toate, chiar și pe cele ce dor. Să Îl sfințim pe Hristos ca Domn oricând, oriunde, indiferent de preț. Da, chiar și în privat, chiar și atunci când luptele nu sunt publice. Să nu uităm nicio clipă un principiu fundamental: dacă dorim ca Domnul să câștige biruința prin noi, trebuie ca mai înainte să o câștige în noi.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s