Am obosit de-atâtea-apocalipse…

Nici măcar apocalipsele noastre nu sunt ceea ce ar trebui să fie. Nu am contaminat doar prezentul, dar am insistat să caricaturizăm și viitorul.

Apocalipsa adevărată Îl are în centru pe Isus Hristos și este a Lui. Apocalipsele noastre au în centru fel și fel de anticriști. Dintre candidații eligibili, papii se află mereu pe locul I!

Apocalipsa adevărată ne cheamă la credinioșie. Apocalipsele noastre? Să ne ferim de chips-uri….mă scuzați, de chip-uri! Nu este zi dată se sus, în care să nu-mi fie dat să văd cel puțin 3 articole noi pe tema asta. Într-un timp eram doar plictisit, acum sunt ușor iritat. Oare nu ne mai săturăm de poveștile astea? Repet, discuția despre semnul fiarei ar trebui să ne îndemne să fim credincioși aici și acum! E trist să vezi oameni ”lumificați” cvasi-total, dar care se scandalizează în fața pașaportului sau a cardului de sănătate.

Apocalipsa adevărată este construită fascinant, este compusă dintr-un joc subtil de simboluri, de accente, de referințe la vremea Vechiului Testament și la situația din primul veac. Nu poate fi înțeleasă decât cu studiu și trudă, cu vizite dese la bibliotecă. Apocalipsele noastre se hrănesc în schimb cu jurnale TV, cu poze și cu presupuneri hazardate. Îmi amintesc că anul trecut eram la Cluj, la un curs, și împreună cu câțiva prieteni vizionam pe youtube pe unul din predicatorii români faimoși care vorbea, cu un aer de Țafnat Paneah (descoperitor de taine, vezi Genesa) despre cum rușii vor invada Israelul: ”nu vă uitați,” spunea el, ”la imigranții care se împing în plasa lui Orban…asta-i doar ca să ne distragă” (citat din memorie!) Că rușii fac numai prostii pe unde ajung, asta o știam cu toții, dar să legi intervenția lor acolo, de sfârșitul iminent…Nu am auzit să își fi cerut scuze sau să-și fi recunoscut ignoranța. A găsit deja alte chestii prin care își ține publicul cu sufletul la gură.

Apocalipsa adevărată ne spune că avem de plătit un preț și noi. Apocalipsele noastre ne amintesc doar despre ceea ce vor suferi alții, în viitor. Între timp, biserica va fi deja în naveta sa spațială, pe drumul către paradis. (oare vor fi răpite bisericile pe numere, să nu se certe pe drum, ca frații lui Iosif?)

Apocalipsele noastre se consumă alături de chipsuri, în timp ce vorbim despre chip-uri…Ferice va fi de robul pe care Stăpânul îl va găsi lucrând la Venirea Sa, adevărata Apocalipsă și nu pierzând timpul ticluind mini-apocalipse întru încântarea consumatorilor de așa ceva.

P.S. În acest articol, doar mi-am vărsat năduful…Vorba Anei, mama lui Samuel, prea-multa mea întristare m-a făcut să vorbesc până acum!  Cred totuși că ar trebui cercetate cu atenție studiile realizate pe marginea acestor obsesii apocaliptice, iar fenomenul ar trebui monitorizat cu cea mai mare atenție. Era să uit: imaginea vorbește despre reacția lui Hristos la apocalipsele noastre!

jesuswept

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Am obosit de-atâtea-apocalipse…

  1. Pingback: Valentin Făt: Apocalipsa adevărată Îl are în centru pe Isus Hristos și este a Lui. Apocalipsa adevărată ne cheamă la credinioșie. | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.