Hristos a înviat! Iar asta schimbă totul, pentru toți.

Fără Învierea lui Hristos viața nu are sens. Fără Învierea lui Hristos ne vom strădui să conferim noi înșine un sens umblării sub soare, dar perspectiva morții va atârna permanent, deasupra oricărei încercări, ca un nor negru și prevestitor de rele. Atunci când ne vom iluziona că vom fi ajuns pe culmile succesului, norul negru va plana pe lângă noi, ruinând momentul și șoptindu-ne, în trecerea lui, ca Eclesiastului, că totul este deșertăciune. Atunci, tot ca Eclesiastul, vom începe să urâm viața și să ne apuce o mare deznădejde. (vezi cap. 1 și 2) Dacă suntem sinceri, vom recunoaște că la aceasta conduce viața din care lipsește orizontul învierii.

Prea puțini vor recunoaște aspectul acesta. Ateii vor spune că toată treaba asta cu învierea, cu viața de dincolo de moarte e o poveste pe care oamenii maturi au depășit-o de multă vreme. ”Realitatea e dură, dar trebuie acceptată,” îți vor spune și vor deveni cinici. Alții vor evita să proceseze lucrurile până la capăt și se vor ”droga.” Unii la propriu. Alții cu băutură, iar alții cu muncă. Probabil că cei mai mulți oameni evită să gândească lucrurile până la capăt, să proceseze până la capăt implicațiile credințelor lor. (Da, spun apăsat, fiecare om, în frunte cu ateul, este CREDINCIOS!)

Există însă și oameni sinceri. De pildă, iată ce scria Mircea Cărtărescu în introducerea cărții Demonul amiezii, , o carte despre depresie, de Andrew Solomon: ”M-am gândit adesea la lipsa de sens a existenței, la teribilul nostru destin de ființe care trăiesc o clipă pe un fir de praf, dar n-am simțit decât arareori până-n adâncul inimii nimicnicia și vremelnicia noastră. Uneori, nopțile, îmi amintesc că voi muri și că nu voi mai fi niciodată, cât va dura veșnicia. Atunci sar în capul oaselor, acoperit de sudoare, și mă cuprind o teroare și-o disperare fără limite. Mi se rupe inima, gem, strig după ajutor, dar apoi îmi spun, ca toți oamenii de pe lumea asta, că n-are sens, că nu fac decât să-mi întunec viața. Mă culc la loc, cu genele umede, dar cu puterea de a-o lua a doua zi de la capăt.” (p.13)

Este de apreciat sinceritatea lui Cărtărescu. Puțini au tăria să recunoască lipsa de sens a vieții și a morții, atunci când Dumnezeu, Creatorul Vieții, Fiul Său Isus Hristos, Biruitorul morții și Duhul Său, Cel Dătător de viață lipsesc din tabloul vieților noastre! Creștinismul oferă o perspectivă radical diferită asupra vieții și morții, datorită Învierii lui Hristos! În 1 Corinteni 15 apostolul Pavel recunoaște că fără învierea dătătoare de speranță a lui Hristos, totul ar fi zadarnic. Învierea lui Hristos însă, schimbă totul, absolut totul. Ne asigură că suntem iertați și pregătiți pentru întâlnirea cu Creatorul. Ne asigură că există viață dincolo de moarte. Ne asigură că osteneala și truda noastră bine direcționate nu sunt zadarnice, că există scop și sens. Și, partea care mă încântă cel mai mult: Învierea lui Hristos îmi garantează că toată creația va fi înnoită, asta incluzând trupul meu care va fi înviat în ziua aceea de la sfârșit și fără de sfârșit!

Învierea lui Hristos este un fapt istoric. Învierea lui Isus Hristos este faptul istoric care schimbă totul. Este mireasma vieții într-o lume a morții și a descompunerii. Învierea lui Isus Hristos schimbă totul! Să ne bucurăm, să inspirăm adânc aerul proaspăt al învierii și să ne primenim viața. Să spunem cu nădejde: ”Adevărat a înviat!”

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Hristos a înviat! Iar asta schimbă totul, pentru toți.

  1. Pingback: Bursa zilei (04.05.2016) – Valentin Făt: Fără Învierea lui Hristos viața nu are sens | Romania Evanghelica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.