Ne tot plângem…și nu facem nimic

Ne tot plângem că vine persecuția și că nu vom mai putea merge la biserică, dar acum, în vremuri de libertate, bisericile sunt goale. Numărul celor care merg la adunare pe ploaie, vânt, zăpadă sau când la altă biserică este un cântăreț sau predicator faimos se micșorează de la un an la altul.

Ne tot plângem că nu vom mai avea voie să citim și să predicăm Biblia, dar acum, în vremuri de libertate, paginile Bibliilor noastre sunt lipite una de alta, cum au ieșit de la tiparniță, în ziua nașterii. Între timp, mai cumpărăm câte o Biblie nouă, cu traducere revizuită, ediție cu fermoar, ediție de studiu, cu coperți moi, cu coperți tari, cu cruce sau fără cruce…Numărul celor care își studiază Biblia serois și care își fac timp să o memoreze e la cote alarmante.

Ne tot plângem că râvnesc alții la pruncii noștri, că vor să îi educe ei, dar duminică dimineața, la grupele de copii, liniștea e deplină. Cauza nu e cumințenia copiilor, ci absența lor. Puțini sunt copiii care pleacă de la grupele de copii și intră în adolescență cu o bază biblică solidă pe care să poată construi mai departe pentru a se maturiza. Cum vor putea oare înțelege doctrinele creștine de bază, când nu știu nici cine a fost David, Petru sau chestiuni fundamentale despre viața și lucrarea Domnului nostru?

Ne tot plângem că vine sfârșitul și vom fi ”ștampilați” cu de-a sila pe frunte sau pe mână, iar dacă nu mall-urile și hyper-market-urile ni se vor închide în nas. Când văd via plăcere cu care intrăm în aceste temple acum, înțeleg mai bine tristețea noastră. Probabil că ne străduim să ne facem cumpărăturile acum pentru momentul când vor veni acele vremuri de restriște. Să nu rămânem descoperiți…

Ne tot plângem ba de una, ba de alta, iar eu mă plâng de plânsul altora. Hristos mai vorbea uneori despre inutilitatea văicărelilor de tot felul. Poate ar fi cazul să ne victimizăm mai puțin și să facem mai mult. Văicăreala nu ne pregătește pentru vremuri grele. Fericit e cine știe voia Tatălui și se lamentează?…NU! Ci o face!

cute-crying-baby

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ne tot plângem…și nu facem nimic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.