Întâlniri cu cerul…

Îl caut, iar uneori îl găsesc. Din păcate, se întâmplă tot mai rar. Uneori, întâlnirea cu el are loc în viața reală. Stă înaintea mea, în carne și oase. Momentele acelea îmi aduc o bucurie de nedescris. Mai des decât în viața reală însă, mă întâlnesc cu el în cărți și, mai ales în Carte.

Întotdeauna îmi dă senzația că vine dintr-o altă lume și că a pășit doar pentru câteva clipe în lumea noastră mică, strâmtă și cenușie, urmând ca peste alte câteva clipe să se înalțe dintre noi. În același timp, nu disprețuiește nici lumea asta. Pare să o cunoască și să fie destul de bine ancorat în ea. Și totuși, se simte în jurul lui mirosul proaspăt al unei alte lumi.

Indiferent de subiectul discuției, ea este întotdeauna semnificativă, profundă și nu alunecă niciodată în derizoriu și flecăreală ieftină. Povestim despre lucrurile mărunte ale vieții, dar și chestiuni spirituale. Nu insistă să dea mereu o tentă spirituală, biblică discuției, dar și atunci când povestim despre ”cele lumești,” parcă tot profundă și spirituală e discuția. Orice discuție capătă valoare și greutate în gura lui.

Este ceva, o autoritate în ceea ce spune. Chiar și atunci când șoptește, cuvintele cad greu. Nu ridică tonul, nu ironizează răutăcios, deși uneori o face usturător!,  nu manipulează. O autoritate și o putere de convingere care, din nou, parcă vin de dincolo de el. Nu, nu îmi spune niciodată ce am voie să fac și ce nu. Și totuși, după astfel de întâlniri calea îmi este mai luminată ca niciodată.

Nu, el nu vorbește neapărat despre EL, dar nici nu se ferește. Oricum, după o întâlnire de genul acesta îți dai seama că EL este sursa lui de putere, de încredere, de pace, de autoritate, de seninătate…

Ce tot spune eu aici? (pauză de adânc oftat…) Cine e el? Cine e EL? Ce întâlnire?

Retrăiam întâlniri cu oameni ai lui Dumnezeu. Oameni ca Moise care trăiesc ca și cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut. Oameni captivați de slava lui Dumnezeu mai mult decât de orice altceva. Oameni ca Enoh care umblă cu Dumnezeu. Oameni ca Avraam care Îl aud vorbind și se pornesc la drum. Aș îndrăzni să spun chiar oameni ca Martyn Lloyd-Jones sau A.W. Tozer. De ce nu sunt mai mulți oamenii tăi Doamne? Mulțumim Domnului pentru cei ce încă sunt printre noi. Să le căutăm părtășia. Au cel mai de preț lucru, cea mai mare comoară. Să-i prețuim deci, fără să-i smintim.

P.S. De data asta, fără poză. Cred că avem fiecare galeria noastră, din viață, cărți și Carte…

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Întâlniri cu cerul…

  1. mi-a placut..deci si tu il cauti…in taina..iti doresc o viata ,,plina de EL,,,plina de D. S. sa fi o sursa de ,,viata,,pentru multi..sa fi ceea ce asteapta EL de la tine…poti..ai toata ,,puterea harului,,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.