Ce are de oferit biserica? Atenție la încurcarea borcanelor!

Evanghelia este unica speranță a lumii noastre. Vestea că Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat, a murit pentru păcatele noastre, a înviat și S-a înălțat în slavă este cea mai bună veste. Doar în Evanghelie se află salvarea. Fără de Evanghelie lumea noastră este pierdută și va rămâne pe vecie înstrăinată de Dumnezeu Tatăl, coborând amețitor pe spirala decăderii. Evanghelia aduce împăcare cu Tatăl, ne face copii ai săi, moștenitori ai slavei și purtători ai Duhului Său cel Dătător de viață. Prin puterea evangheliei pătrunde în noi viața nouă, viața adevărată, viață din Dumnezeu. Evanghelia nu colorează superficial aparențele, ci transformă esența ființei. Fără Evanghelie, orice încercare de a produce salvare și înnoire sunt sortite eșecului pentru că lasă inima la fel de putredă ca mai înainte. Evanghelia aduce o inimă nouă, iar atunci toate celelalte capătă sens și utilitate.

Evanghelia nu a fost ideea bisericii, dar a fost încredințată bisericii. Datoria Bisericii este să proclame Evanghelia. Dacă falimentează în punctul acesta, se cheamă falimentară, indiferent de succesele înregistrate în alte domenii. Biserica trebuie să lupte pentru legi bune, trebuie să militeze pentru justiție și să se jertfească pentru cei săraci și năpăstuiți. DAR izvorul tuturor acestor activități trebuie să fie Evanghelia. Vestirea Evangheliei nu este doar una dintre lucrări, ci LUCRAREA. Este sursa tuturor celorlalte lucrări, care sunt o expresie a Acesteia. Biserica nu are voie să priveze lumea de Evanghelie. Atunci când biserica oferă lumii alte lucruri, dar o lipsește de Evanghelie este ca un om care vede un copil pe buza prăpastiei, dar în loc să îl oprească de la cădere îi oferă câteva acadele…așa, să-i fie căderea mai dulce.

Trebuie să recunosc că în ultima perioadă am avut strângeri de inimă…câteva. Îmi este teamă că în dorința de a oferi legi mai bune (pe care le susțin cu toată inima!) am putea uita de Evanghelie. E imperativ să ne amintim că legile mai bune fac viața de pe pământ mai bună și mai ușoară. În tot acest timp însă, să nu uităm că doar Evanghelia salvează și că de ea are nevoie fiecare om. Să luptăm deci pentru legi mai drepte, dar mai ales să ținem sus Cuvântul vieții. Pentru asta ne va cere mai întâi socoteală Marele Judecător. Am face bine să nu încurcăm borcanele.

Țara Hațegului

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s