Sărbătoarea, mai mult decât indigestie.

Este luni dimineața, a doua zi de sărbătoare. În jurul meu este liniște deplină. Oamenii încă dorm. Aparatul digestiv al fiecăruia se luptă probabil din greu cu excesele alimentare din ziua (cine știe, poate chiar noaptea, precedentă?). Se luptă pentru că, încă o zi, va mai trebui să ducă lupta grea. Anul acesta, prin mila Domnului, am reușit să evit excesele, așa că mă simt în formă! Mă întreb însă, cu ce vom rămâne după sărbătoare? Doar cu indigestii, kg în plus și mâncare cu care nu vom avea ce să facem și va ajunge direct la coș? Doar cu frustrarea că sărbătorile s-au încheiat și trebuie să ne întoarcem la lucru sau la școală?

Menirea fiecărei sărbători este aceea de a ne reaminti că Dumnezeu a străpuns în lumea noastră. S-a coborât la noi și S-a făcut astfel accesibil. Minunea minunilor, a devenit chiar unul dintre noi (întruparea). A trăit printre noi, în mod natural, luptându-se cu aceleași provocări și ispite, dar fără a da greș. A murit, nu doar ca noi, ci pentru noi. A înviat, biruind tocmai moartea care părea că L-a răpus și care ne-a răspus și pe noi. S-a înălțat la Cer, în poziția cea mai înaltă de autoritate, dar tot ca om, ca reprezentant al nostru! Deși nu mai este prezent fizic în mijlocul nostru, a trimis Duhul Său, Persoană Divină, care să rămână cu noi și în noi!

Toate acestea reprezintă realități ale vieții de zi cu zi! Accesul meu la Dumnezeu, prin mijlocirea Fiului, este un beneficiu de care pot și trebuie să mă folosesc zilnic. Puterea de înnoire a învierii este nouă și proaspătă în fiecare dimineață. Duhul Sfânt mă convinge și mă întărește în fiecare clipă.

Iată testul, vorba lui Pilat. Acesta nu îl dăm în timpul sărbătorii, ci un an de zile înainte și un an de zile pe urmă. De sărbătoare s-au lipit prea multe ambalaje culinare, vestimentare, prea multe festivisme, lucruri care nu sunt rele în ele însele, dar care ne zăpăcesc. Te vei bucura și marți în stația de tramvai, la ora 7:00, dârdâind de frig? (va fi ger mare, ni se spune!) Te vei bucura și joi seara, deși știi că mai urmează o zi de lucru? Dacă răspunsul e da, atunci ai înțeles sărbătoarea, atunci prezenta Hristosului înviat este reală și activă în viața ta. Dacă însă te cuprinde însă o „tristețe iremediabilă,” e posibil ca euforia sărbătorilor să fi fost cauzată doar de drob.

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s