Participant la închinare în Biserica Baptistă Away with the past amendat pentru că a apărut cu costum și cravată

Întâlnire cu incidente duminica trecută în cadrul Bisericii Baptiste progresist-moderniste Away with the past (Gata cu trecutul) dintr-un mare oraș al patriei. Incidentele au fost cauzate de un participant la închinare. Acesta a venit îmbrăcat în costum și cu cravată. Autoritățile au fost imediat alertate. Până la sosirea acestora, copiii au fost urgent evacuați din sală pentru a nu fi contaminați cu astfel de anti-modele.

În timp ce poliția locală evacua participantul recalcitrant, conducerea bisericii a declarat autorităților că în această biserică domină un spirit de libertate deplină: „Am fost prea mult timp striviți sub talpa legalismului. Acum când ne-am eliberat nu vom mai permite astfel de manifestări.” Cetățeanul recalcitrant a scăpat cu amenda minimă, dar a promis în scris că de acum încolo va veni doar în blugi pe care îi va tăia în mai multe locuri. Mai mult, își va lăsa o barbă deasă și își va cumpăra ochelari cu rame groase, deși mărturisea că vederea îi este foarte bună.

Mai mulți membri ai bisericii și-au exprimat dezaprobarea și față de conduita individului în timpul închinării: „Nu a ridicat mâinile o dată! Nici măcar nu închidea ochii în timpul cântărilor. Ce să mai vorbim de legănat, care ține de o spiritualitate profundă la care omul nu va ajunge probabil niciodată!”

P.S. La ora scrierii prezentului articol, comitetul bisericii a declarat că omul a apărut duminica trecută, dar total transformat. Și-a tatuat numele bisericii pe piept și purta două brățări cu WWJD….în semn de apreciere i s-a oferit locul de sub boxă și porție dublă de cafea și gogoși.

Notă: Acest articol este o încercare de BB, adaptat la mediul evanghelic românesc. Poate că vor înțelege și progresist-moderniștii că trecutul e totuși valoros și că uneori sunt mai legaliști decât noi, blocații în liftul trecutului.

 

Reclame

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.