Tânăr licean-premiul I, după ce s-a și-a făcut poze lângă toți pomii din parc, însoțind pozele de citate „adânc-profunde”!

În general, liceul Gh. Șincai, din Josenii din Prund, obșinuia să premieze elevii în funcție de performanțele academice ale acestora. Anul acesta însă, conducerea școlii a ales o metodă revoluționară. Premiul I a fost acordat elevilor care s-au pozat în natură, însoțind pozele de citate atent selecționate. Directorul școlii declara: „Ne-am săturat să tot adunăm și să împărțim, ca să socotim mediile copiilor. E mult mai ușor, și, de ce să nu recunoaștem, și plăcut, să numeri pozele elevilor. Oricum nici munca aceasta nu a fost ușoară. Citatele trebuiau să fie din Aristotel, Seneca sau Einstein. Am fost totuși plăcut surprinși să constatăm că unii tineri au compus ei înșiși citate de o profunzime uluitoare, citate care i-ar fi făcut invidioși și pe clasicii greci.”

Narcis e unul dintre elevii care a luat premiul I: „Vă asigur că nu a fost deloc ușor. La un moment dat nu mai știam sub care pom m-am pozat și sub care nu….” Acesta a adăugat că pozele se fac cu mare dificultate: „lumina soarelui, culoarea ierbii, vântul care înfoaie părul, piciorul care se sprijinește de tulpină…toate aceste ingrediente duc la poza perfectă.” Narcis a vorbit și despre citatele atașate pozelor: „nici aici nu a fost ușor! După ce am epuizat totul din Aristotel, Platon, Nicolae Iorga și ceilalți scriitori de citate, am ajuns într-un punct critic. A fost momentul în care am început să compun citatele pe cont propriu: „Frumusețea adevărată izvorăște din interior/ Sufletul este adevărata comoară a omului/ Pozez deci exist/ Sunt o persoană vrednică de iubit/ Cânt toți te părăsesc, rămâi singur…” Narcis se gândește chiar să colecționeze citatele și să le publice într-o carte. Directorul școlii își exprimă speranța că acestea vor fi incluse grabnic în programă.

Rectorul unei bine cunoscute universități a fost inspirat și el de creativitatea liceului. Acesta a declarat că în actuala sesiune vor promova studenții care își colorează creativ cursurile și le postează pe FB. Marker-ul trebuie neapărat inclus în poză. La fel și cana de cafea cu „Keep calm…” care nu are voie să lipsească din fundal. Pozele făcute la Starbucks se vor bucura de un avantaj considerabil. „Puteți găsi un loc mai în ton cu excelența academică?” se întreba rectorul.

Și…ne întrebăm și noi.

(B.B. românesc, de data asta depășind perimetrul evanghelic!)

Sursă foto: aici.

 

Anunțuri

Despre Valentin Fat

pastor, Biserica Baptista Betania, Timisoara.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tânăr licean-premiul I, după ce s-a și-a făcut poze lângă toți pomii din parc, însoțind pozele de citate „adânc-profunde”!

  1. Vladimir zice:

    Citate din Octavian Paler nu pus?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s